Grote bestanden oploaden?

Het valt me erg vaak op, hoe weinig mensen weten over het versturen van grote bestanden. Boven de 6mb worden bestanden al snel te groot voor email. Zeker als je fotos en filmpjes wilt versturen zit je zo op een honderd mb.

Zelf gebruik ik Yousendit.com. Daar kun je een gratis account aanmaken, een groot bestand uploaden tot 100mb, en de emailadressen achterlaten voor mensen aan wie je het bestand wilt versturen.

Erg handig. Onlangs hoorde ik over Dropsend, waar je zelfs tot 1GB bestanden kunt uploaden.

Blijkbaar zijn er erg veel van deze diensten, want ik kwam op Fredscapes een heel overzicht van diensten tegen.

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen, welke dienst bevalt het best en waarom?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

8 Comments

 • Emile van de Coevering
  Posted 26/07/2009 1:51 am 0Likes

  Check http://www.gazup.com :: Uploaden naar meerdere hosts tegelijk:-)

 • John Erkhard
  Posted 12/01/2008 7:36 pm 0Likes

  transferbigfiles.com is ook de moeite waard!

 • Arno Lubbinge
  Posted 08/10/2007 8:13 pm 0Likes

  Update: ik heb inmiddels een keuze gemaakt. And the winner is… http://www.sendyourfiles.com

  Een Nederlands bedrijf, retesnel en ziet er profi uit. Ook handig; een desktop client én een plugin voor Outlook.

 • Arno Lubbinge
  Posted 07/10/2007 9:21 pm 0Likes

  DropSend was tot voor kort mijn favoriet. Ziet er professioneel uit, het is betaalbaar, geen reclames, je hebt 99% controle over de mail aan de klant én er zit een handig programmaatje bij om de zooi te uploaden. Maarrr.. de snelheid laat soms nogal te wensen over en de server heeft er recent al meerdere keren uit gelegen. Dus niet meer betrouwbaar, en daarom heb ik DropSend voorlopig opgezegd… DropSend rules, maar nu even niet.

  Voorlopig gebruik ik YouSendIt, maar tegen wil en dank. Door de stortvloed aan banners en reclamelinks ziet het er niet erg profi uit. Je kan er wel vanaf komen, maar dan alleen voor veel geld – de goedkopere abonnementen bieden wat dat betreft geen mogelijkheden.

  Ik ben dus nog op zoek naar een beter alternatief.

 • Niels
  Posted 30/09/2007 7:10 pm 0Likes

  Ik gebruik tot dusverre Dropsend.com.
  Echter slechts 35kb/s upload.
  Wie heeft er ervaring met snellere?

 • Jan Ottenbourg
  Posted 27/09/2007 7:37 pm 0Likes

  Nog enkele URLs van gelijkaardige diensten die in het lijstje onbreken:
  http://upload.divshare.com/
  http://skydrive.live.com/
  http://www.senduit.com/

 • Jeroen Sangers
  Posted 27/09/2007 6:19 pm 0Likes

  “Boven de 6mb worden bestanden al snel te groot voor email.”

  Naar mijn mening is alles boven de 50kb al e-mail vervuiling. Bestanden kunnen beter op een centrale server geplaatst worden.

 • Ilse
  Posted 27/09/2007 5:58 pm 0Likes

  Yousendit.com gebruik ik zelf ook al enige tijd i.v.m. werk (als de ftp-server bijvoorbeeld weer op z’n gat ligt). Ben niet tuk op de advertenties die je er automatisch bij krijgt. Daarnaast heb ik er soms problemen mee in mozilla, dus tegenwoordig open ik het steevast in explorer. Mocht het dan nog niet werken, dan gebruik ik dropload.com. Nadeel van deze is echter dat je slechts eenmaal mag downloaden, iets dat bij yousendit totaal niet zo is. Vandaar dat ik die liever gebruik.

Comments are closed.