GTD en de koelkast

Aangezien de supermarkt op mijn route van werk naar huis ligt, doe ik vaak mijn boodschappen direct vanuit mijn werk. Dit levert echter 2 problemen op; ik weet namelijk niet precies wat er in mijn koelkast zit en hoe lang het nog houdbaar is. Aangezien ik groot fan ben van Things heb ik voor dit probleem in Things een oplossing gecreëerd.

Als ik thuis mijn boodschappen in mijn koelkast zet, noteer ik mijn houdbare producten in Things. Hiervoor heb ik de Area “Koelkast” aangemaakt. Voordat ik op mijn werk vertrek kijk ik nog even snel in mijn Things. Zo weet ik nog precies of ik toevallig nog gehakt over heb van 2 dagen ervoor die vandaag toch wel op moet, welke verse groenten er nog in mijn koelkast liggen en hoe lang de kant-en-klare bak lasagne nog houdbaar is.

koelkast-1.jpg

Op deze manier doe ik nooit dubbele boodschappen in houdbare producten en weet ik precies hoelang mijn levensmiddelen nog houdbaar zijn.

Uiteraard kan dit in elk willekeurig programma, zelfs kladblok. Ik gebruik in dit voorbeeld Things, omdat ik Things zelf erg actief gebruik en om de reden dat het makkelijk weergeeft hoeveel dagen er nog over zijn tot de “due date”.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

7 Comments

 • Nicolet
  Posted 27/03/2008 2:12 pm 0Likes

  Je kunt ook op de houdbaarheidsdatum op de verpakking kijken….

  Gaat het om iets wat langer goed blijft, schrijf dan met een zwarte markeerstift de datum erop waarop je het open hebt gemaakt of in de vriezer hebt gelegd.

  Heb je teveel spullen in de koelkast liggen, koop dan minder spullen…

  door bijvoorbeeld in de koelkast te kijken wat je nog hebt voor je naar de supermarkt stormt.

 • Matthijs Roumen
  Posted 21/03/2008 11:41 am 0Likes

  @Ruko: Ik ben helaas nog geen handige GTD software voor Windows tegen gekomen 🙁

  @Pieter: Daar heb je helemaal gelijk in. Ik probeer ook meestal m’n lijstjes te maken zonder deze GTD Area aan te spreken. Dan gebruik ik dit alleen als check. Heb alleen al vaak genoeg gehad dat, als ik zonder boodschappenlijstje ging winkelen ik net een aantal dingen vergat.

 • Tanja
  Posted 20/03/2008 9:43 pm 0Likes

  Geweldig idee! Vanwege medische reden werkt mijn geheugen niet meer zo goed als vroeger, en er blijft veel te lang in de koelkast liggen 🙁
  Zelf gebruik ik Omnifocus, maar het principe gaat natuurlijk ook daarvoor op.

 • Pieter
  Posted 20/03/2008 5:34 pm 0Likes

  Beter kun je gewoon proberen dit soort dingen te onthouden, dat geldt ook voor boodschappenlijstjes enzo. Daar train je je geheugen tenminste mee. Als je voor alles lijstjes gaat maken, ben je dan niet bang dat je straks niets meer kunt onthouden? Zie ook het boek “Ben ik dat?” van wetenschapsjournalist Mark Mieras, over de werking van de hersenen.

 • RuKo
  Posted 20/03/2008 4:52 pm 0Likes

  Weet iemand of er ook een look a like voor Windows is ?

 • Matthijs Roumen
  Posted 20/03/2008 1:52 pm 0Likes

  Dat is inderdaad ook een optie 🙂

  In de ochtend heb ik er meestal geen tijd voor en heb ik meestal helemaal geen zin om al aan mijn avondeten te denken. Dus voor mij zou dat niet werken.

 • Harald
  Posted 20/03/2008 1:51 pm 0Likes

  Klinkt aardig, maar als ik die administratie bij moet houden, dan kan ik beter even ‘s ochtends in de koelkast kijken, boodschappenlijstje maken op ouderwets papier en gewoon ‘s middags kopen wat ik nodig heb.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]