Haal meer uit Youtube bij het afspelen met deze handige tips and tricks

Youtube is uitgegroeid tot de grootste video-aanbieder op het internet. Bands plaatsen hun nieuwste nummers met video-clip bij online en inmiddels is ook veel oud materiaal aan video-clips geüpload en klaar om te bekijken en te luisteren. Sommige cd’s staan integraal op Youtube met achtergrondbeelden, zonder video-clip. Een perfect medium dus om op nieuwe muziek te komen, of zelf afspeellijsten samen te stellen, als tegenhanger van bijvoorbeeld Spotify. Maar kende je onderstaande tips al? Voel je vrij om in de comments ons te wijzen op ‘niet te missen’ trucs die hieronder niet staan.

1. Sneller zoeken in Chrome

Een erg kleine besparing, maar voor de veelgebruiker zeker de moeite waard. Wil je zoeken naar een video en ben je een Chrome-gebruiker? Type dan de eerste letters van Youtube in de navigatiebalk van Chrome en druk op de Tab-toets zodra er Youtube komt te staan. De navigatiebalk van Chrome wordt nu een zoekbalk voor Youtube. Vul je zoekwoord in en druk op Enter. Wat volgt is het zoekresultaat van je zoekwoord.

2. Zoeken in titel

Zoekacties geven vaak een overweldigende hoeveelheid resultaten, vooral door uploaders die slim gebruik maken van tags en de omschrijving zorgvuldig invullen. Wil je alleen in de titel zoeken, begin je zoekactie dan met: ‘allintitle:’. Je krijgt nu alleen resultaten te zien met je zoekwoord in de titel.

3 Video op repeat

Heb je een muzieknummer gevonden die je zó goed vindt dat je hem de hele dag wel wil horen? Plaats dan tussen ‘Youtube’ en ‘.com’ het woord: ‘Repeat’. Het nummer zal nu herhaaldelijk worden afgespeeld. Je kunt ook naar listenonrepeat.com gaan en daar de video opzoeken.

4 Haperingen voorkomen

Het is altijd een spannende race tussen de rode en de grijze balk van Youtube. Om de grijze balk meer voordeel te geven kun je Videoaccelerator gebruiken. Dit programma zorgt ervoor dat er op verschillende manieren connectie gemaakt wordt met Youtube, waardoor het laden van een video sneller gaat.

5 Video op een bepaald tijdstip laten beginnen

Wil je een video doorsturen vanwege een moment ergens middenin de video? Laat de video dan op het juiste moment beginnen. Dit is te regelen door de volgende tijdscode aan de url toe te voegen: #t=01m08s (Met deze code begint de video op 1 minuut en 8 seconden).

6 Verslaafd aan afspeellijsten? Probeer dan Songa eens

In Youtube kun je afspeellijsten maken. Maar voor de veelgebruiker is Songa het proberen waard. Dit Nederlandse initiatief maakt het je heel gemakkelijk om afspeellijsten voor muziek te maken. Doe een zoekopdracht op songa.nl en klik of sleep eenvoudig de gewenste nummers in je afspeellijst. De lijsten zijn gemakkelijk aan te passen én te delen via social media. Leukste toevoeging van Songa is de ‘Shuffle’-functie.

6 MovieFork

Kijk je voornamelijk kattenfilmpjes en fail-compilaties, kijk dan eens op MovieFork. Op deze website krijg je namelijk een overzicht van alle volledige films die op Youtube staan. Handig gerangschikt op genre.

7 Chrome-extensie Magic Actions for YouTube

Gebruik je Chrome om op Youtube naar een video te kijken, installeer dan deze extensie. Je kunt daarmee zelf instellen hoe je video’s wilt afspelen. Bijvoorbeeld: altijd in HD, niet automatisch starten, of je liever HTML5 of Flash gebruikt en er zit een adblocker in.

Welke Youtube-truck staat er niet bij en zou jij iedereen aanraden?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]