Hack je garderobe met deze tips

Twee van de grootste ergernissen voor je garderobe: punten op de schouders van sweaters en pluisjes op zwarte kledingstukken. Met deze twee simpele tips heb je er geen last meer van. Lees ook: Gladde kleding zonder strijkbout.

Hang je sweaters anders op

De normale manier om sweaters op te hangen, is soms niet de beste. Bij een te kleine hanger in een groot vest kun je bijvoorbeeld bobbels in de stof bij de schouders krijgen. En een grotere hanger is niet altijd voorhanden. In dat geval kun je je sweater (of je vest of longsleeve) op een andere manier ophangen:
Je vouwt hem dubbel en legt de mouwen en onderkant over de twee armen van de kledinghanger. Het klinkt misschien wat vaag, maar de instructie op Snapguide geeft een duidelijke uitleg, inclusief foto’s!

HangSweater
(via lifehacker.com)

Wat ook een optie is, is het ophangen van een sweater aan de onderkant, met een hanger met klemmetjes die normaal bedoeld is als hanger voor een broek of een rok. Alleen handig als de onderste band waaraan je het vest ophangt tijdens het dragen niet zichtbaar is!

Gebruik tape om je kleding te ontdoen van pluis

Op donkere kleding vind je vaak lichte pluisjes.Als je geen kledingborstel bij de hand hebt, maar wel tape, kun je dit heel makkelijk gebruiken om de pluisjes te verwijderen. Maak je hand plat, plak een strook tape er met de plakkende kant naar buiten stevig eromheen, en ‘dep’ daarmee de pluisjes van je kleding.

Wat doe jij om je garderobe te hacken? Ik ben benieuwd naar heel veel meer tips!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • Johanna
  Posted 03/06/2013 9:23 am 0Likes

  Bevestig aan de beide uiteinden van je kledinghangertjes een stukje leukoplast tape / hechtpleister, zodat je shirtjes en blousjes niet meer van de hangertjes afglijden.

  • Janine
   Posted 05/06/2013 11:27 am 0Likes

   Wat een goeie. Simpel en effectief, zoals we het graag zien 🙂

 • Jeroen
  Posted 02/06/2013 1:00 pm 0Likes

  Overhemden aan een plastic kleerhanger laten drogen. Geen hout dat geeft af. En kreukherstellend goed is dan gelijk glad.
  Sokken voor het ophangen uitzoeken en naast elkaar hangen. Dat scheelt later uitzoekwerk.
  Verder hang ik alles half over de lijn zonder knijpers. Zo krijg je geen punten boven of onder.
  Pluizen gaan er het snelst af met een pluizenrol. Goedkoop bij Ikea.

  • Janine
   Posted 05/06/2013 11:27 am 0Likes

   Sokken bij het ophangen al ordenen doe ik inderdaad al. Is voor mij al zo normaal dat ik er niet aan denk dat dat ook níet kan! 😉
   Goede tip over afgevende houten kledinghangers, dank!

   • Sypie
    Posted 19/06/2013 1:32 pm 0Likes

    Misschien niet het ordenen bij het ophangen maar wat ik wél doe is netjes uitkloppen en zorgen dat ze zijdelings over de stokjes van het droogrek hangen. Mijn vrouw floddert ze er zo maar wat om heen, dan wil het vouwen niet zo handig. Voordat ik dat er in krijg zijn pasen en pinksteren waarschijnlijk al op dezelfde dag geweest.

 • Flocke
  Posted 31/05/2013 11:29 am 0Likes

  Ook een goede manier om sokken, leggings, panties en ondergoed te vouwen en ordenen i.p.v. in een la mikken: http://youtu.be/O0RtF2o4AXs [<– Youtube video "How to: ondergoed vouwen + Bonus: Chinees T-shirt vouwen"]
  Scheelt heel veel zoek-tijd 's ochtends en bespaart ook bergruimte.

  • Janine
   Posted 05/06/2013 11:35 am 0Likes

   Dank voor de link!
   Sokken leg ik zelf echter gewoon met de bovenkant tegen elkaar. Wijs- en middelvinger in de één, duim in de ander en dan vouw je ze in één beweging binnenstebuiten zodat ze in elkaar zitten. Ik weet niet beter dan op die manier sokken opbergen 🙂

 • Rob
  Posted 31/05/2013 9:16 am 0Likes
  • Janine
   Posted 05/06/2013 11:25 am 0Likes

   Wat een goed idee! Daar kun je dan een hele ‘slang’ van maken, als het bovenste lipje het houdt 🙂

Leave a comment

[wpterms id="3193"]