#hacktoschool: 5 tips om je kamer handig en leuk in te richten

Of je nu naar de middelbare school gaat, op kamers gaat voor je eerste studie of gewoon toe bent aan een nieuwe inrichting van je kamer: deze tips helpen je met een handige én leuke inrichting.

1. Begin bij de basis
Wat heb je écht nodig op je kamer? Een bed, een kledingkast en een bureau zijn voor de meesten onmisbaar. Ook een boekenkast is erg handig. Ga terug naar deze basis en richt vanaf daar je kamer in. Als je weinig ruimte hebt, is het handig om planken boven je bureau te maken waar je studieboeken in kunnen.

2. Verdeel je kamer in verschillende hoeken
En nee, hierbij is het niet de bedoeling dat je muren bouwt, maar verschillende ‘zones’: in één hoek maak je je slaapkamer: daar staat je bed. Een andere hoek is je studeerkamer: daar staat je bureau. En als je dan ruimte over hebt, kun je een ‘woonkamer’ maken met bijvoorbeeld een relaxte stoel en zitkussens. Het idee hierachter is dat je een plek hebt om te ontspannen, een plek om te studeren en een plek om te slapen. Op die manier is het makkelijker om je te richten op wat je wilt doen, omdat je onderbewuste een plek linkt aan een activiteit. Wedden dat ontspannen in je woonhoek moeilijker is als je daar regelmatig zit te studeren? Bovendien is een relaxhoek natuurlijk ook gewoon leuk als vrienden op bezoek komen.

3. Wees selectief met decoratie
De een heeft er meer last van dan de ander: afleiding door een drukke omgeving. Het hebben van veel spullen aan je muur, op je bureau, in je kast of waar in je kamer dan ook, kan storend zijn als je je wilt focussen op huiswerk. Misschien heb je het niet meteen door, maar je omgeving heeft invloed op de mate waarin je rust vindt en dus de mate waarmee je je kunt ontspannen en concentreren. Kies voor spullen die je écht mooi vindt om je kamer mee op te fleuren, laat de rest achterwege. Vind vooral voor jezelf de balans tussen te minimalistisch en te druk, het is voor iedereen anders.

© University of exeter - CC license
© University of exeter – CC license

4. Zorg dat je weet waar je spullen liggen
Bij het (opnieuw) inrichten van je kamer heb je ook de mogelijkheid om je spullen te herordenen. Niets is vervelender dan niet weten waar iets ligt op het moment dat je het nodig hebt. Zorg daarom dat je voor alles een vaste plek hebt. Dit hoeft natuurlijk niet op de centimeter nauwkeurig, maar een vaste lade voor een bepaalde categorie spullen is wel een echte aanrader. Denk aan je kledingkast met lades voor sokken en ondergoed: je weet in welke lade ze liggen, dus je hoeft niet meer op zoek naar schone sokken als je toch al te laat bent voor de eerste les.

5. Denk out of the box
Bij je inrichting kun je natuurlijk alles gebruiken waarvoor het gemaakt is, maar je kunt bepaalde items ook een andere bestemming geven. Een stoel kan bijvoorbeeld prima dienst doen als kledinghanger. Ben je handig, dan kun je de stoel halveren en aan de muur bevestigen. En wie zegt dat het bureau onder je hoogslaper ook daadwerkelijk als bureau gebruikt moet worden? Je kunt er ook multimedia-plek van maken, waar je je tv, versterker, muziekspelers, etc neer kunt zetten. En die tv… wil je die echt in je kamer hebben, of kun je ook op je laptop de series volgen die je graag ziet, maar dan zonder die vervelende reclames? Een tv wordt steeds minder een must om te hebben.

 

Wat echt handig is, verschilt per ruimte en per persoon. Dus haal hier vooral uit wat voor jou handig is. We zijn ook heel benieuwd naar jouw manieren om je kamer in te richten. Welke tips zou je anderen geven?

Tell Us What You Think
0Te gek8Leuk1Serieus?6Meh...2Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]