#hacktoschool: Sneller klaar met je huiswerk met Focus@Will

De laatste tijd is er hier veel gediscussieerd over al dan niet muziek luisteren tijdens het werken. Voor degenen die niet van volledige stilte houden, heb ik nog een tip voor een muziekbron die mij en enkele co-workers zeer goed bevalt: Focus@Will. Misschien is het ook iets voor jou voor tijdens het maken van je huiswerk? De site is gebaseerd op neurowetenschappen en biedt verschillende instrumentale muziekstijlen op drie intensiteitsniveaus.

De muziekstream bestaat uit tracks waar je niet bewust naar luistert en elk nummer is gemixed met het doel om je in de focus-zone te houden.  Je kunt op de site een muzieksoort kiezen en het intensiteitsniveau van de muziek instellen. Ook kun je aangeven hoe lang je deze muziek wilt luisteren, waardoor je deze site prima in kunt zetten als pomodoro-middel. Pomodoro is een techniek waarbij je 25 minuten geconcentreerd werkt, om vervolgens een korte pauze te nemen. Lees er hier meer over.

Focus@Will extreem claimt je aandachtsspanne in sommige gevallen met 400% te kunnen verhogen en zeer effectief te zijn voor twee van de drie gebruikers. En hoe sneller je huiswerk af is, hoe beter, toch?

Focus@Will

Probeer het zelf eens op focusatwill.com. Mijn persoonlijke favoriet: Alpha Chill, low intensity.

Voor wetenschappelijke onderbouwing verwijs ik je graag door naar ‘faq‘ en ‘science‘ op de site van Focus@Will.

Eerder verschenen over muziek:
Get Work Done Music
Wel of geen muziek bij het werk?
Coffitivity (ok, geen muziek, wel fijn achtergrondgeluid!)
Kleurruis

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]