De handigste functies van Google

Dat Google de meest gebruikte (en beste) zoekmachine ter wereld is, dat hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Dat je met behulp van symbolen je zoekopdrachten enorm kunt verfijnen, dat wist je waarschijnlijk ook al. Maar wist je ook dat Google tientallen handige extra functies heeft ingebouwd die je heel wat werk kunnen besparen.

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/zo-kun-je-pop-ups-omzeilen-in-chrome/

Rekenen

Laten we beginnen bij de basis: de rekenmachine. Dit is een functie die Google al jaren ingebouwd heeft. Het is even eenvoudig als handig. Als je tijdens het internetten even iets wilt uitrekenen (bijvoorbeeld om te bepalen hoe groot een meubelstuk is dat je wilt bestellen), hoef je de browser niet uit. Normaliter zou je op zoek gaan naar een rekenmachine, de Rekenmachine van Windows openen, of de rekenmachine van je smartphone erbij pakken. Niet nodig, Google kan het prima voor je uitrekenen. Typ simpelweg je rekensommetje in het zoekveld in (op de manier waarop je dat ook in Excel zou doen, dus bijvoorbeeld met gebruik van * voor maal en / voor delen) en druk op Enter. Er verschijnt direct een rekenmachine, met daarin het antwoord.

googleassistent01

Omrekenen

Naast rekenen, kan Google ook prima voor je converteren. Wil je weten hoeveel 50 kilometer in miles is, of hoe je centimeters omrekent in inches? Eenvoudig. Het converteren werkt ook voor valuta, en dat is met name erg handig omdat het resultaat direct berekend wordt aan de hand van de op dat moment geldende koers. Om te berekenen hoeveel dollars je krijgt voor tien euro – om maar een voorbeeld te noemen – typ je in het zoekveld 10 euro in dollar. Het juiste bedrag wordt direct getoond als zoekresultaat. Op die manier kun je bijna alles converteren dat je kunt bedenken.

googleassistent02

Vertalen

Wanneer je iets moet vertalen naar een andere taal, dan is Google Translate daar een uitstekende tool voor. Wat extra fijn is, is dat Google de vertaalmachine heeft ingebouwd in de zoekmachine. Oftewel, als je ergens een woord tegenkomt op Google dat je niet kent, en je wilt weten wat het betekent in het Nederlands, dan typ je simpelweg vertaal *woord* van *brontaal* naar Nederlands. Als je iets vanuit het Nederlands naar bijvoorbeeld het Engels wilt vertalen, dan hoef je de brontaal er niet eens bij te noemen, en typ je gewoon vertaal *woord* naar *Engels*.

googleassistent03

Weersvoorspelling

Lekker aan het internetten maar moet je plotseling nog even de deur uit? Je kijkt naar buiten, maar de lucht ziet er nogal bewolkt uit. Gaat het regenen? Nu kun je natuurlijk surfen naar buienradar of een weer-app op je smartphone openen, maar waarom zou je? Je hoeft Google namelijk helemaal niet te verlaten. Typ simpelweg: weer met daarachter de plaatsnaam, en je zult direct in de resultaten zien wat het weer op dit moment is, evenals de komende uren (en dagen), inclusief de temperatuur, neerslagkans, luchtvochtigheid enzovoort.

googleassistent05

Een vlucht checken

Wanneer je op vakantie gaat (of je de reisgegevens van iemand anders die op vakantie wilt weten) dan zijn er heel veel manieren en apps om de vluchtinformatie te checken. Een van de gemakkelijkste manieren is gewoon vanuit Google. Deze functie is werkelijk bizar eenvoudig, want het enige dat je hoeft in te typen is het vluchtnummer, bijvoorbeeld KL601. Je krijgt dan direct de vluchten te zien met dit nummer voor vandaag en morgen, inclusief de status (op tijd, aangekomen, vertraagd enzovoort).

googleassistent06

https://lifehacking.nl/onderweg/plan-je-complete-vakantie-in-google-trips/

Release

Wanneer komt de nieuwe Star Wars-film eigenlijk in de bioscoop? En wat is eigenlijk de releasedatum van de langverwachte game Halo Wars 2? Ook dit zijn antwoorden waar Google (in de meeste gevallen) een pasklaar antwoord op heeft. Typ simpelweg release date gevolgd door de titel van wat je zoekt (je hoeft zelf niet aan te geven of het een boek of een film enzovoort is, dat doktert Google zelf wel uit) en er verschijnt een kader waarin staat wanneer de genoemde titel precies zal verschijnen, plus nog wat extra informatie over de titel van een door Google geselecteerde website.

googleassistent08

Ontspanning

Tot slot is Google niet alleen maar nuttig. Jouw persoonlijke assistent kan je ook helpen bij de nodige ontspanning. Dat kan aan de hand van kleine grapjes, door do a barrel roll in te tikken, waarna het scherm een rondje draait, of askew, waardoor het scherm scheef komt te hangen. Maar het kan ook uitgebreider: door spelletjes te spelen. Wanneer je bijvoorbeeld atari breakout typt in Google en klikt op het tabblad afbeeldingen, dan verandert het zoekresultaat in het beroemde Atari-spelletje Breakout! waarbij je in dit geval met een balletje de zoekresultaten kunt wegspelen. Zoek je op solitaire, dan kun je het bekende kaartspelletje rechtstreeks in het zoekresultaat spelen. Tot slot nog eentje die we je niet aanraden, simpelweg omdat we er een halve dag aan hebben verspild. Typ tic tac toe in Google en je kunt direct een spelletje boter kaas en eieren spelen. Maar nogmaals, wees gewaarschuwd, je speelt tegen een computer en winnen is niet eenvoudig – zo niet onmogelijk.

googleassistent10

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]