Handsfree bellen via je Mac

Stel je voor: zittend achter je computer, koptelefoon op, lekker typen en rondklikken en aan het werk. Maar vervolgens kom je erachter dat je heel wat gemiste oproepen hebt op de telefoon. Dat kan natuurlijk een Lifehack zijn, even niet bereikbaar zijn, want je bent druk met wat anders. Maar het kan ook vervelend zijn. Want soms is de telefoon de beste methode om contact te maken met mensen. Maar dat gaat dus moeilijk met een telefoon die moet je in je tas, jas of broekzak zit. Want dat hoor je echt niet. Helemaal niet met 22Tracks of Lively (extra muziek tips) op je oordoppen.

Maar daar is inmiddels een oplossing voor.
Met de nieuwe app Dialogue, kun je bellen via je Mac. Alsof het Skype of een Hangout is. Het verbindt je Mac met je telefoon middels bluetooth en alle telefoontjes komen met een nette notificatie binnen op je computer.

En dat hebben we gelijk maar even getest op kantoor.

bellen met dialogue 01bellen met dialogue 02

Zo belde ik vanaf mijn computer (en dus telefoon) met mijn kantoorgenoot Kevin.
In met menu bovenin het scherm, zocht ik snel zijn telefoonnummer op. De app zoek dat in je adresboek op, en klik ik erop om te bellen.
De telefoon gaat bellen en doet de rest.

bellen met dialogue 03bellen met dialogue 04

Vervolgens kon Kevin op zijn computer (waar Dialogue ook draaide) opnemen. Opnemen als in het gesprek tot stand brengen én de audio dus opnemen.

En dat alles via onze telefoons. Dus niet afhankelijk zijn dat de andere partij ook online is en Skype of een Hangout aan heeft staan.

Fijn, maar het aller grootste voordeel: Je kunt dus je koptelefoon ophouden! Gelijk het telefoontje opnemen via de computer. Als dat niet een soepele beleving is… Zonder gedoe, gehannes met snoeren en dat soort zaken.

En als dat nog niet genoeg awesome is, je kunt gesprekken opnemen als geluidsbestand. Zeer fijn om het gesprek nog eens terug te luisteren om er een bespreekverslag van te maken.

De applicatie, van Nederlandse bodem, is vandaag live gegaan.

getdialogue.com / Mac (App Store) / € 5,99

Dialogue

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • Mark Vletter
  Posted 05/08/2013 10:22 am 0Likes

  @arjan

  Een mobiel gesprek heeft een lage gesprek kwalitatief. Gesprek kwalitatief wordt uitgedrukt in een MOS (mean opinion score) waarde. Voor een mobiel gesprek ligt dit rond de 3.5. Een hoogwaardig VoIP gesprek of een ISDN gesprek zit boven de 4.

  Het kwaliteitsverschil wordt pijnlijk duidelijk als je mobiele telefoon en je vaste telefoon beide gebruik maken van dezelfde (callcenter)headset, helemaal als je mobiele telefoon dit ook nog eens via bluetooth doet wat de kwaliteit ook niet ten goede komt. De vraag is dus of het de app is, je mobiele gesprek, het bereik van je mobiel, de bluetooth signaal overdracht of een combinatie van de 4.

 • Arjan
  Posted 01/08/2013 11:28 am 0Likes

  Ik heb het geprobeerd, maar de geluidskwaliteit is te slecht om echt bruikbaar te zijn. Jammer van de 6 euro.

 • Marc van der Peet
  Posted 01/08/2013 10:15 am 0Likes

  Awesome, nu nog een versie voor windows

Leave a comment

[wpterms id="3193"]