HappyAlbum – Online Social Media Fotoboek

HappyAlbum is een nieuwe (nederlandse) online dienst waarmee je fotoboeken, fotokalenders of posters kan maken, delen met vrienden en laten printen. Niks nieuws zou je zeggen, maar HappyAlbum is hélemaal online: de social media import functie haalt je foto’s eenvoudig binnen van Facebook, Flickr, Picasa, SmugMug en Photobucket. Natuurlijk kun je ook foto’s uploaden vanaf je computer. Een einde dus aan het dilemma: goede foto-editing software lokaal op je computer en je foto’s online, of andersom. Of iets daartussenin natuurlijk, maar altijd gedoe met up- en downloaden van foto’s en/of album software. Ik heb mijn foto’s van Facebook gehaald, dat ging verbazingwekkend snel. Ze komen bij HappyAlbum op een server terecht, waar ze een jaar kunnen blijven staan (bij inactiviteit). Handig voor als je later nog een album met die foto’s wil maken. De foto’s kun je online eenvoudig bijsnijden en er verschillende opmaak aan toevoegen.

Initiatiefnemer Evert van der Lingen: “Het voordeel van digitale foto’s is dat je ze overal kunt opslaan en ook online kunt tonen en delen met vrienden. Het blijkt dat niet alleen ik, maar ook 70% van de mensen eigenlijk niets doet met al die digitale foto’s. Vandaar het idee om nieuwe foto software te ontwikkelen die gemakkelijk de foto’s kan importeren, zonden rare tussenstappen bij foto’s die je al online op social media hebt staan (terugzetten op je PC en weer uploaden bijvoorbeeld) en helemaal online, dus geen download. Ik wil snel tot resultaat komen, zodat ik door diverse templates en automatische fotopositionering al 80% van het werk heb gedaan en me daarna kan richten op het afmaken van het fotoproduct. HappyAlbum zorgt vervolgens dat de output wordt vertaald in een kwalitatief goed en duurzaam fotoproduct.”

Ik heb het zelf getest en het werkt snel en intuïtief. Alles wijst zichzelf dankzij handige menu’s en ‘drag & drop’. Om het makkelijk te maken heeft HappyAlbum thema’s bedacht met achtergronden, cliparts en kaderranden. Zo kom je snel tot een leuk resultaat. Je kunt ook zelf thema’s met je eigen ontwerp maken. HappyAlbum plaatst regelmatig nieuwe thema’s online (Sinterklaas/Kerst) die je naar eigen inzicht kunt gebruiken en aanpassen. Wanneer je fotoalbum klaar is, kun je het met een druk op de knop laten produceren, e-mailen en op je sociale netwerken plaatsen. Je kunt aangeven of anderen hetzelfde album ook mogen bestellen, of aanpassen. Handig na een gezamenlijk feest, vakantie of (sport)evenement. De levertijd van de printproducten is kort, ongeveer 5 werkdagen.

HappyAlbum is ook te vinden op Twitter, Facebook, Hyves, PicasaLinkedIn en YouTube.

Ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]