Heb je een batterij tekort?

Apparaten als afstandsbediening hebben vaak twee batterijen nodig om te werken. Maar wat als je maar 1 batterij hebt? Dan kun je met een paperclip de afstandsbediening voor de gek houden! Hier leggen we uit hoe je een paperclip kunt gebruiken als vervanger.

Laad je smartphone op met een batterij

Batterij

Bij een apparaat als een afstandsbediening dienen de batterijen niet alleen als stroombron, maar ook om de stroom door te geven. De afstandsbediening werkt pas als de stroom vanaf het ene compartiment naar het andere wordt gevoerd, waardoor je dus altijd twee batterijen nodig hebt. In het geval van een afstandsbediening kun je 1 volle en 1 lege batterij gebruiken, en toch een werkend apparaat krijgen – wat weer de noodzaak van het doorgeven van stroom bevestigt.

Met deze kennis kun je natuurlijk ook gewoon de stroom doorgeven zonder batterij te gebruiken. Metaal is goed in het doorgeven van stroom. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een paperclip gebruiken als vervanger!

Plaats de twee uiteinden tegen de twee polen in het compartiment. Nu heb je genoeg aan 1 volle batterij en een paperclip om een apparaat aan de praat te krijgen!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Marij
    Posted 07/11/2017 12:38 am 0Likes

    Hoe doe je dat als de batterijen naast in plaats van achter elkaar liggen?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]