Helweek – Volgende week ga ik het helemaal anders doen

De Noor Erik Bertrand Larssen schreef ‘Helweek’ waarin hij pleit voor een helweek, waarin je uit je comfortzone stapt, je dagelijkse routine doorbreekt en verder reikt dan ooit. Het boek is een groot succes, het is in 16 landen uitgegeven en het is Nederland een van de best verkopende managementboeken van de laatste maanden.

Ga er helemaal voor

Die helweek doe je niet zo maar even, je wordt geacht elke dag om vijf uur op te staan. Larssen is een oud paratrooper en het idee achter de helweek is dat je pas leert als het pijn doet, als je er echt helemaal voor gaat. De ideeën over wat je in de helweek doet en laat zijn aansprekend. De stoere verhalen over het leger waarmee het boek is opgeleukt kan je gerust overslaan. Dat voegt weinig toe.

Bewustzijn, comfortzone en rust

De helweek in een notedop; je begint op maandag met focus op je gewoontes. Uiteraard met het doel hier bewuster mee om te gaan en te proberen je slechte gewoontes uit te bannen. Nu je toch zo geconcentreerd bezig bent en op tijd naar bed gaat (elke dag 22:00!) kun je op dinsdag naar onderwerp twee: modus en focus. Ook hier gaat het om bewustzijn: hoe kom je over en wat kun je daar aan verbeteren? Op de woensdag verbeter je je timemanagement, ofwel ga je een keer echt planmatig aan de slag. Op donderdag treed je buiten je comfortzone. Larssen vertaalt dit naar het overslaan van de nachtrust. Het lijkt me dat er betere methoden zijn om buiten je comfortzone te treden. Bezoek eens een netwerkborrel. Hoe dan ook werk je vrijdag op halve kracht, maar vergeet je je dagelijkse uur sport niet en ga je positief het weekend in.

Zinvol?

Als je je slechte gewoontes aanpakt, planmatig werkt en ook eens wat meer van je zelf vraagt ben je goed bezig. Larssen perst dat in een week waarin je tot het uiterste moet gaan om het maximale effect er uit te halen en die je goed zal moeten voorbereiden. Je gaat je leven niet veranderen in een week maar het kan een goede stimulans zijn en je zal wellicht besluiten nog vaker een helweek te doen.

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000034767582″ name=”Helweek” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Dit gastartikel is geschreven door Stephan van Heusden, campaign director bij Doornvogel. Hij werkt aan contact strategieën en loyaliteitscampagnes voor klanten en is altijd op zoek naar tools, tricks en kennis om het marketingvak efficiënter en effectiever te maken.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

2 Comments

  • Miriam Wesselink
    Posted 11/12/2014 12:11 pm 0Likes

    Elke werkdag (5 dagen p/w) om 5 uur opstaan doe ik al. Alleen die bedtijd van 22.00 heb ik wat moeite mee.

  • Claudia
    Posted 11/12/2014 10:05 am 0Likes

    Ik heb het boek gelezen en ik vind het allemaal ver gezocht. Gezond eten is voor iedereen belangrijk, regelmatig bewegen en sporten ook. Leuk om eens door te lezen, maar niet om het zelf te doen. Succes voor iedereen die het wel gaat doen. Ik zie er de meerwaarde werkelijk niet van in.

Comments are closed.