Hergebruik van dagelijkse voorwerpen

Het hergebruik van huishoudelijke voorwerpen is één van de ultieme lifehacks. Eerder schreven we al over onder andere kantoorstempels en binder clips, maar ook een muffinbakvorm, pringles-dozen en kapotte voorwerpen kunnen prima voor vanalles ingezet worden.

Muffin-bakvorm

– IJsblokken maken
Heb je snel ijsblokjes nodig, maar geen vormen daarvoor in huis? Vul een muffin-bakvorm met water, zet hem een paar uur in de vriezer en je hebt ijsblokken. Ze zijn dan wel een stuk groter dan de gewone ijsblokjes, maar als je je drankjes in grote glazen schenkt, is het weer eens wat anders! Als je een blender hebt die geschikt is voor het crushen van ijs, kun je het ook in kleinere stukken in glazen serveren.

– Serveerschaal
Gebruik de schaal voor het serveren van hapjes op een verjaardag of een borrel, zoals de standaard nootjes, kaas, worst en komkommer, of een meer originele selectie naar eigen keuze.

– Invriezen van porties soep of smoothie
Soep en smoothies zijn gemakkelijk in grote hoeveelheden te maken. In de muffin-bakvorm kun je kleine porties invriezen om deze later in een diepvrieszak te bewaren. De porties zijn misschien wat klein, dus kies er dan vooral voor om 2 of 3 vullingen te gebruiken.

– Lade-organizer
Een muffinbakvorm is plat, wat hem ideaal maakt als organizer voor laden. Kleine voorwerpen kun je makkelijk in de muffinvormen bewaren.

Meer toepassingen voor een muffin-bakvorm zijn te vinden op thekitchn.com.

Pringles-dozen

– Verfrolhouder
Als het formaat van je roller het toelaat, is een lege pringles-doos een ideale opbergplek voor je verfroller die je de volgende dag weer moet gebruiken. Doe de nog natte roller in een doos, sluit hem goed af, eventueel met tape om ervoor te zorgen dat er geen lucht bij komt. Dan is de roller de volgende dag meteen klaar voor gebruik.

– Pastahouder
Een pringles-bus kan ook dienst doen als een opberger voor droge pasta. Zelfs spaghetti past erin. Uiteraard kun je ook andere droge ingrediënten er prima in bewaren, van rijst tot hondebrokken.

– Spaarpot
Maak een opening in het deksel en je hebt een spaarpot. Voor kinderen is het leuk om hun eigen spaarpot te versieren.

– Bloempot
De kleine versies van een Pringles-doos, die je bij bijvoorbeeld de bioscoop kunt krijgen, kun je gebruiken als bloempotje.

Meer toepassingen voor een pringles-doos kun je vinden op chasinggreen.org.

Kapotte voorwerpen

Voordat je een kapot voorwerp weggooit, probeer eens te bedenken waarvoor je de materialen kunt gebruiken. Enkele voorbeelden:

– Een paraplu
Is de stof nog heel? Dan kun je er bijvoorbeeld een draagtas van maken.

– Een uit elkaar vallende ladekast
Van een uit elkaar vallende ladekast met knoppen als handvatten kun je de voorkant van de lades halen om er een kapstok van te maken.

– Een oud boek
Van een oud boek kun je de inhoud verwijderen en van de kaft een e-reader- of tablet-houder maken.

Meer toepassingen voor het hergebruik van kapotte voorwerpen kun je vinden op wonderhowto.com.

 

Wat is jouw tip voor het hergebruik van dagelijkse voorwerpen?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]