Het geheim van creativiteit: Het geluid van een koffiehuis

Tegenwoordig werken we steeds vaker on-the-go. Van het doorspitten van je inbox in de trein van het openklappen van je laptop in een koffiehuis. Niet alleen is het handig dat we steeds vaker overal kunnen werken, het is ook goed voor onze productiviteit als we werken met een beetje achtergrondgeluid.

https://lifehacking.nl/werk-tips/slim-thuiswerken-met-ifttt/

Creativiteit

Onderzoek lijkt uit te wijzen dat je creativiteit en productiviteit stijgt als je in een omgeving bent met meer omgevingsgeluiden, zogenaamde ambient noises. De website Coffitivity speelt hier handig op in. Open de site en je wordt direct begroet door klinkende koffiekopjes en geroezemoes. Zet het volume iets lager, koptelefoon op en gaan!

Wil je zelf je omgevingsgeluid vormgeven? Lees dan eens dit artikel, waar we de website Noisli en de app Noizio voor macOS en iOS uitlichten.

 

Wat vind je van deze hack?
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

0 Comment

 • Erwin
  Posted 17/03/2013 12:49 pm 0Likes

  Ja, klopt helemaal met mijn persoonlijke ervaring. Interessant om te lezen dat het ook door onderzoek bevestigt lijkt te worden. Frank, heb je een linkje naar dat onderzoek?

 • Dennis
  Posted 15/03/2013 10:46 pm 0Likes

  De Beta werkt niet in Safari. Chrome geen enkel probleem.

 • Ruud
  Posted 14/03/2013 11:00 am 0Likes

  Heb je een Mac? Installeer dan Noise Machine en Kies “Little Italy Sidewalk Café” als geluid. Heb je altijd een gezellig horeca-geroezemoes paraat!

  • Dennis
   Posted 16/03/2013 7:35 am 0Likes

   Nadeel van Noise Machine is toch wel de betrekkelijke korte loop van 3 minuten, in tegenstelling van Coffitivity 25 min.

  • Frerik
   Posted 26/09/2017 12:36 pm 0Likes

   Haha die ken ik. Al moet ik wel zeggen dat het voor eenieder anders is. Een schrijver moet zinnen construeren in zijn hoofd. Ikzelf logo’s ontwerpen. Vraagt dit om dezelfde aanpak?

 • richard
  Posted 14/03/2013 10:16 am 0Likes

  helemaal top Frank … ik heb zelf idd ook vaak genoeg bij S2M of bij de vd Valk hier in Amersfoort Noord gezeten juist vanwege het ‘geluid’ … heerlijk!!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: