Het kantoor van David Allen

Verplichte kost voor GTD-adepten? In onderstaande video krijgen we een kleine tour door het kantoor van David Allen. Van zijn inbox tot het opslagsysteem. Toch wel aardig om te zien dat ook The Dave zo zijn eigen hacks heeft in zijn eigen systeem. De video is een onderdeel van You 2.0, een film over Lifehacking en productiviteit. In deze film zul je ook interviews zien met Danny O’Brien, Merlin Mann en Gina Trapani.

[HTML1]

David Allen is op 19 februari in Nederland voor zijn Making it all Work-seminar.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

8 Comments

 • Jan vdP
  Posted 03/02/2009 9:06 pm 0Likes

  Leuk om eens een ‘kijkje in de keuken’ van David Allen te krijgen. Hij heeft wel heel, heel veel dossiermappen.

 • Roel Willems
  Posted 03/02/2009 6:21 pm 0Likes

  @ Annunaak, Rob le Pair: ben het zeker met jullie eens dat de basis van het GTD systeem is dat je geordend en zorgvuldig te werk gaat. Maar ik denk zeker dat zo’n filmpje voor iedereen kan bijdragen aan hun ‘lifehacking systeem’. Al is het maar om het inzicht te krijgen dat je niet zo geordend bent (of wil zijn) en vanuit daar een soort eigen systeem kan ontwikkelen om effectief en efficiënt te werken.

 • Dr Shock
  Posted 02/02/2009 10:32 pm 0Likes

  Wat me bevalt is dat deze guru een gewoon bureautje heeft in de hoek van een kleine kamer, wel een Pietje precies denk ik
  Leuk, groeten Dr shock

 • Annunaak
  Posted 02/02/2009 7:29 pm 0Likes

  Dit gaat meer richting het gewoon geordend zijn. Als je altijd alles opruimt en van nature netjes bent zodat je dat goed bij houdt (wat volgens mij gewoon in je karakter moet zitten) dan heb je een systeem in alles zoals deze meneer David. Maar mensen die dat niet hebben, die van nature gewoon chaotisch zijn (wat uiteraard niets mis mee is), die kunnen nooit zo’n opgeruimd bureau met zoveel systeempjes hebben als deze meneer David.

  Dus ik weet niet of dit nog iets met Lifehacking te maken heeft, misschien in de zin dat je er van kunt leren, maar als je het niet in je hebt om zo geordend te zijn, dan leer je dat volgens mij niet snel.

 • BW Groot
  Posted 02/02/2009 10:27 am 0Likes

  Maar ik vind het wel waardevol dat het gevisualiseerd wordt. Voor beelddenkers uitermate handig.

 • Rob le Pair
  Posted 02/02/2009 8:27 am 0Likes

  Totaal nietszeggende informatie. Daardoor bijna net zo hilarisch als het verhaal over (en sommige reacties op) die Inka-pen. Is er soms een actie gestart om Lifehacking in de hoek te krijgen van Ratelband-achtige gebakken lucht? Zou jammer zijn, want ik heb hier ook heel nuttige bijdragen gezien.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]