Het Lifehacking onderzoek!

vote.jpgIn de laatste weken van 2007 hebben we een onderzoek gehouden onder de lezers van Lifehacking.nl over de site en de inhoud. We zijn iedereen erg dankbaar voor de antwoorden. We hebben in totaal 136 goed ingevulde onderzoeken gekregen. De belangrijkste conclusie? We doen het niet slecht volgens jullie. De inhoud van de site en de vorm van de artikelen wordt op prijs gesteld en de onderwerpen waar we over schrijven vallen ook in goede aarde. Lees verder om het complete onderzoek te bekijken

Vraag 1: Hoe ben je voor het eerst op Lifehacking.nl gekomen?

29,2% van de respondenten is “via via” op de site gekomen. Daarna volgt de eerste kennismaking via nu.nl met 19,4%. Daarna volgen Google, een persbericht wat we uit hebben gestuurd en Bright. Veel mensen komen ook door een persoonlijke tip van de auteurs of via links op weblogs en websites van de auteurs.

Vraag 2. Als je de categorieën op Lifehacking.nl in volgorde zou zetten van interesse voor je, hoe zou je ze dan verplaatsen?

Dit is een interessante vraag voor ons. Welke categorieën zijn het meest in trek? De lijst ziet er als volgt uit

 1. Persoonlijke ontwikkeling
 2. Kantoortips
 3. Web 2.0
 4. Algemeen
 5. Thuis tips
 6. Windows
 7. Mac
 8. Opvoedtips

Daarnaast hebben we ook gevraagd of jullie nog categorieën missen. Hieruit kwam dat met name tips op het gebied van Linux, de GTD-filosofie en vrije tijd/reistips het meest worden gemist. Daar gaan we dus aan werken!

Vraag 3. Wat vind je het meest interessant aan lifehacking.nl

Een open vraag die ook een duidelijke trend laat zien. Het meest worden de kleine weetjes gewaardeerd, de simpele kleine tips die het leven net wat makkelijker maken. Ook de verrassing om nieuwe soms eens wat nieuws te krijgen wat je nog niet wist wordt gewaardeerd. Tenslotte is de diversiteit en verschil aan inzichten en onderwerpen ook een punt van waardering voor ons.

Vraag 4. Wat mis je aan lifehacking.nl

Natuurlijk vragen we er dan ook meteen achteraan wat men mist aan de site. Het meest wordt een goede archief functie gemist, de mogelijkheid om wat gestructureerder door de artikelen te gaan. Ook zou het mooi zijn om zelf artikelen of tips op te geven voor de redactie. Goede input waar we zeker wat mee kunnen. En voor degene die Casper and Hobbes mist…vooruit dan…:-)

Vraag 5. Kun je je mening geven over de site op het gebied van…

Hierbij hebben we een aantal onderdelen van de site gekozen en om jullie mening gevraagd. De volgende verdeling is er uit gekomen

 

Item Slecht Kan beter Neutraal OK Goed
Schrijfstijl 2.8% 8.5% 12.7% 49.3% 26.8%
Aantal artikelen 15.5% 26.8% 31.0% 26.8%
Lengte van de artikelen 7.0% 16.9% 47.9% 28.2%
Inhoud van de artikelen 1.4% 4.2% 9.9% 53.5% 31.0%
Vormgeving 2.8% 9.9% 19.7% 42.3% 25.4%

 

De inhoud van de artikelen wordt het best gewaardeerd, de schrijfstijl, lengte en vormgeving wordt ook OK gevonden. Het aantal artikelen is redelijk goed maar kan beter.

 

Vraag 6. Waar zouden we je nog verder mee kunnen helpen in 2008 op het gebied van lifehacking? Denk aan congressen, workshops, magazine

Een behoorlijk open deur als je de vraag zo stelt merken we…Men wil inderdaad workshops, een congres en een eigen tijdschrift! Dit kunnen zowel online workshops zijn als op lokatie. Natuurlijk is Lifehacking Academy er al, maar jullie vragen ook om de gratis versie hiervan. Ook vragen jullie om meer tutorials, merchandise en speciale edities over een onderwerp (bv energiebesparing). En lifehack tips in 140 karakters via Twitter vind ik ook een erg goede! Gaan we zeker eens proberen!

 

Vraag 7. Wil je nog iets kwijt wat je in bovenstaande niet kwijt kon?

Dank voor alle complimenten voor de site en het onderzoek in de antwoorden van deze vraag. Jullie konden behoorlijk je ei kwijt in de eerdere vragen. Wel hebben we de vraag gekregen om de tagcloud wat op te schonen, meer over RIA’s te schrijven en de artikelen wat minder triviaal te maken.

 

Algemene conclusie

Ik denk dat we een mooie start hebben gemaakt met de site. We hebben duidelijk een leegte gevuld in Nederland en daar zijn we blij mee. Langzaam maar zeker ontstaat er een community op Lifehacking.nl die we zullen blijven voeden en laten groeien. We gaan werken aan een beter tweewegverkeer tussen de schrijvers en de lezers, we zullen de diversiteit en trivialiteit aanpakken in de artikelen en we gaan eens kijken wat we kunnen doen om Lifehacking groter, mooier en beter te maken in Nederland. Natuurlijk samen met jullie!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

2 Comments

 • Taco Oosterkamp
  Posted 14/01/2008 8:27 am 0Likes

  Allemaal enorm bedankt voor jullie input. En Frank bedankt voor al zijn uitzoekwerk!

Comments are closed.