Het is toch verrukkelijk zo’n gekookt eitje bij je ontbijt. Maar het blijft toch lastig om het eitje perfect te koken. Want wat is het nou, moet je een hem nu 6, 8 of 10 minuten koken? zonder dat het groen aanslaat of juist nog te ‘snotterig’ is? Geen paniek! Alsjeblieft, wij hebben de oplossing. Als je deze stappen volgt, heb je namelijk altijd hét ideale gekookte eitje.
Stap 1: Prik een gaatje in de onderkant van het ei met een punaise
Stap 2: Het moet een klein gaatje worden, dus doe het voorzichtig
Stap 3: Breng water aan de kook en doop je eitje hierin onder
Stap 4: Zet je timer op 10 minuten en laat het water rustig koken. Gaat het te hard? Zet hem dan wat zachter. Giet het water uit de pan en schudt de eieren in de pan zodat hun schil breekt
Stap 5: Gooi de eieren met kapotte schil in een bak met ijswater en laat ze hier 15 minuten in liggen
Stap 6: Pellen, en klaar! Het perfecte gekookte eitje
Stap 7: Voila!