Hoe ga je om met Information Overload?

Op de meest recente editie van de Lifehacking Academy was Ronald van de Buld aanwezig om zijn eerste bevindingen te presenteren in zijn onderzoek over Information Overload. We zullen binnenkort hier uitgebreider met Ronald ingaan op de conclusies van zijn onderzoek. In de tussentijd verwijs ik graag naar een artikel op Webdesignerdepot.com met tips hoe je om kunt gaan met de openstaande brandslang aan informatie die op je af komt. Beperk je bronnen, maak tijd vrij, aggregeer bronnen, zet prioriteiten en maak een systeem voor jezelf. Misschien zijn het wat open deuren voor de doorgewinterde informatie-professional maar misschien zitten er een paar ideetje voor je tussen. Mijn belangrijkste inzicht uit het artikel staat in het begin: Besef waar de informatie vandaan komt en besef of de informatie belangrijk is. Als je dat op een rij kunt zetten, ben je al halverwege.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Henri Koppen
  Posted 30/07/2010 9:45 am 0Likes

  Wat ik een geweldig filmpje vind in dit kader is deze : http://web2expo.blip.tv/file/1277460/ van Clay Shirky. It’s Not Information Overload. It’s Filter Failure. Met grappige voorbeelden.

  Een van de inzichten die voor mij gelden is dat er al information overload is sinds de boekdrukkunst is uitgevonden. Er is al meer informatie beschikbaar dan je kunt verwerken.

 • Wout van den Dool
  Posted 29/07/2010 7:34 am 0Likes

  Om met de information overload om te gaan gebruik ik al jaren Google Reader, daarin structureer ik de blogs die ik lees, deel ik informatie en gebruik ik de searchfunctie als mijn kennisbank.

  Via verschillende devices bereikbaar en benaderbaar, wil je weten hoe,
  check: http://www.lifestreamen.nl/2010/06/rss-feeds-google-reader-iphone-ipad/

 • Wout
  Posted 28/07/2010 10:03 pm 0Likes

  Om met de information overload om te gaan gebruik ik al jaren Google Reader, daarin structureer ik de blogs die ik lees, deel ik informatie en gebruik ik de searchfunctie als mijn kennisbank.

  Via verschillende devices bereikbaar en benaderbaar, wil je weten hoe, check: http://www.lifestreamen.nl/2010/06/rss-feeds-google-reader-iphone-ipad/

 • Wout
  Posted 28/07/2010 9:50 pm 0Likes

  Leuk artikel! Met name het structureren van alle info en het kunnen terugvinden is essentieel! Gebruik nu enkele jaren Google reader en dat is nu ook een grote kennisbak voor me, eenvoudig terugzoeken binnen de gelezen artikelen, echt heerlijk!

  Als je wilt weten hoe ik dat doe, bekijk mijn blogpost hierover maar eens: http://www.lifestreamen.nl/2010/06/rss-feeds-google-reader-iphone-ipad/

Leave a comment

[wpterms id="3193"]