Hoe je een goede labeler kiest

Als je slim en efficiënt wilt archiveren is een labeler een heel handig instrument. Een labeler, of labelwriter, is een klein printertje wat labels of etiketten afdrukt. Dat heeft een aantal voordelen boven handgeschreven etiketten: het is netter, vaak sneller en het is heel simpel om een historie van geprinte labels bij te houden. Dat maakt het weer makkelijk om later terug te zoeken welke mappen je al had.

Hoe kies je een goede labeler?

Volgens mij zijn dit de belangrijke punten: 

 1. Hij kan aan je computer hangen via USB, zodat je een fatsoenlijk toetsenbord kunt gebruiken
 2. Hij is oplaadbaar of heeft een stroomadapter, zodat je geen geknoei hebt met lege batterijen
 3. Je kunt makkelijk aan nieuwe label-tape komen

Ik ben zelf erg tevreden over mijn Brother PTouch 18-R en heb een klein programmaatje geschreven om heel snel etiketten uit te draaien: je kunt MyBrother voor Windows gratis downloaden.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

12 Comments

 • linda
  Posted 30/01/2008 12:15 am 0Likes

  Wie kan mij helpen de Dymo 450D te gebruiken voor digitaal archiveren??

 • Henry Joseph
  Posted 21/01/2008 11:40 am 0Likes

  Nog handiger is: download het GRATIS programma PearLabelizer en je kunt elk etiket drukken in elk formaat.

 • Taco Oosterkamp
  Posted 16/09/2007 8:52 am 0Likes

  @Edwin, ik denk het niet. Mijn labeler heeft desnoods een ingebouwd toetsenbord, net als de jouwe. Maar als ik toch al aan het computeren ben is het veel sneller om te werken met het computer toetsenbord. Bovendien onthoudt mijn appje dan welke labels ik heb gemaakt, dus ben ik met het terugzoeken toch weer sneller – en bedankt voor de goede wensen 🙂

 • Edwin
  Posted 16/09/2007 8:46 am 0Likes

  Ik denk dat ik sneller ben dan Taco als je opstarttijd meerekent. Dat moet ik ook doen met mijn hand label machine – de rode knop en bam – in business 😉

  Groetjes en succes met de weblog, Edwin

 • Martijn Aslander
  Posted 15/09/2007 7:33 pm 0Likes

  @Irene , bedankt! Was al op zoek naar een goede labeler voor mijn mac

 • Irene
  Posted 15/09/2007 7:25 pm 0Likes

  Ik heb een Mac. De Brother PTouch 18-R is daarmee niet compatible. Ik heb nu de P-touch 2700, die is wel wat duurder (en groter, denk ik), maar ik vind het leuk om ‘m te gebruiken en hij werkt goed met de Mac.

 • Taco Oosterkamp
  Posted 15/09/2007 9:55 am 0Likes

  Frank, toch denk ik dat als we het zouden timen met een stopwatch, dat ik sneller ben met het maken van een label dan jij 🙂 En dat kleine beetje tijd scheelt toch weer in de mentale weerstand tegen het maken van een nieuwe archiefmap. Alle beetjes helpen…denk ik.

 • Frank Meeuwsen
  Posted 14/09/2007 10:39 pm 0Likes

  De labeller die ik op werk gebruik is niet op een PC aangesloten. Lekker handzaam, draagbaar, wel zo makkelijk. Wel op batterijen en met genoeg tapes om bij te vullen natuurlijk 🙂

 • René
  Posted 14/09/2007 7:23 pm 0Likes

  Da’s gedoe inderdaad. Ik heb hem op een vaste computer aangesloten en dat had ik dus nog niet gemerkt.

 • Taco Oosterkamp
  Posted 14/09/2007 7:05 pm 0Likes

  Ja, helemaal mee eens. Bij mij gaf de driver wel problemen op m’n laptop. Als Windows de Dymo niet kon vinden (bijvoorbeeld omdat ik ergens anders was zonder Dymo) bleef hij erom zeuren. Vond ik minder handig.

 • René
  Posted 14/09/2007 7:00 pm 0Likes

  Dat mijn Dymo LabelWriter Duo naast tapes (tot 2,4 cm) ook brede etiketten (bijvoorbeeld adresetiketten, tot 6 cm) kan printen vind ik wel handig.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]