Hoe schoon is je bierglas?

Een glas is niet altijd een schoon glas. En een schoon glas is niet altijd een ‘bier-schoon’ glas. Hoe schoon je glas is, kan de smaak van je bier beïnvloeden. Hierdoor is belangrijk dat je glas goed schoon. Maar hoe kun je nou zien of je glas schoon is?

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/zo-kun-bier-beste-bewaren/

Bierglas

In een kroeg of club worden de bierglazen (hopelijk) doorgaans schoongemaakt voordat er bier in geschonken wordt. Toch moet je er niet raar van opkijken als je glas niet helemaal schoon is, aangezien wasmiddel en oliën vlekken achterlaten die je niet zomaar uit je glas krijgt. Het goede nieuws is dat je heel makkelijk kunt zien of je glas schoon is.

Ga je graag naar de kroeg of drink je graag een pilsje in een doorsnee restaurant? Dan kan het misschien beter zijn om niet verder te lezen. Als je eenmaal weet hoe een vies glas eruitziet, zal het je voor altijd achtervolgen als de bartender een vers getapt biertje voor je neus zet. Ik kan je uit persoonlijke ervaring zeggen dat je vrijwel overal vieze glazen tegenkomt.

 

Weet je het zeker?

 

Ok, hier komt ie.

 

Bubbels

Ik heb je gewaarschuwd: je kunt zien of een glas niet ‘bier-schoon’ is, als de bubbeltjes in het bier aan de zijkant van het glas blijven plakken. Het ziet er ongeveer zo uit:

Afbeeldingsresultaat voor beer glass bubbles side

Dit is natuurlijk een extreem voorbeeld, maar je weet nu wel gelijk waar ik het over heb. Je zult bij dergelijke glazen ook merken dat de witte schuimlaag op de bovenkant sneller dan normaal oplost, en dat het schuim niet aan de zijkant van het glas blijft plakken als je een slok neemt.

https://lifehacking.nl/onderweg/hier-is-bier-het-goedkoopst/

Video

De onderstaande video van YouTube is een korte cursus, bedoeld voor bartenders, die hier dieper op ingaat:

De bartender in de video gebruikt zout om aan te tonen dat een glas vies of schoon is, maar je kunt hiervoor ook water gebruiken. Als je wilt controleren of je bierglazen thuis schoon zijn, doop je ze simpelweg in schoon water. Nadat je het glas hebt geleegd, moet het resterende water aan de binnenkant van het glas gelijkmatig verspreid zijn. Als je dikke samengepakte druppels ziet, weet je dat het glas niet ‘bier-schoon’ is.

Het is natuurlijk geen garantie dat je gelijk kan proeven of een glas schoon of vies is. Maar als een pilsje merkwaardig smaakt, en je ziet de bubbels op de zijkant en de schuimlaag is vrij snel weg, weet je dat het aan het waarschijnlijk aan het glas ligt. Overkomt het je vaker bij een bepaalde kroeg? Dan kun je beter een andere stek zoeken.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]