Houd je huis en jezelf warm deze winter

We waren bijna vergeten dat het winter is met de temperaturen van de afgelopen weken. Inmiddels is het weer koud, en is het voor sommige huishoudens een uitdaging om het binnen warm te houden. Als de verwarming aanzetten niet genoeg is, waar kun je dan warmte op besparen? En hoe houd je jezelf warm in deze kou? Een verzameling van eerdere posts en nieuwe tips:

Hoe je koude handen warm krijgt door beter te ademen

Door jezelf flank-ademhaling aan te leren, krijg je een betere doorbloeding in je hele lichaam, waardoor je handen warm blijven. Lees verder =>

 

Koud hè – hoe kom je prettig de winter door?

Auteur Oscar geeft 5 tips om de kou te doorstaan. Bijvoorbeeld plastic handschoenen onder je gewone handschoenen doen. Ook staan in dit artikel weer handige links naar artikelen over lopen en fietsen in de sneeuw.
Lees verder =>

Een toevoeging: tijdens mijn korte carrière als postbode deed ik op vrieskoude dagen 2 sokken aan (per voet!) en daartussen een boterhamzakje. In verband met ventilatie is dit geen tip voor dagelijks gebruik, maar voor een korte wandeltocht is dit zeker een aanrader: op de koudste dag van de ‘horrorwinter’ had ik geen koude voeten.

 

Hack je energieverbruik, hightech en lowtech

Auteur Jacco geeft diverse handige tips over het managen van je thermostaat met een iPhone app tot het isoleren van je huis.
Lees verder =>

Buiten Lifehacking:

Lifehacker.com beschrijft hoe je je natte schoenen binnen no time weer droog én warm krijgt met behulp van handverwarmers

Lifehack.org beschrijft hoe je ramen en deuren kunt sealen

Goedgevoel.be tipt o.a. géén (warme) alcohol, oorwarmers en zijden lakens

– In een ander artikel geeft Goedgevoel.be nog meer handige tips: o.a. gebruik kruiden en spreek af met vrienden

Lifehacker.com beschrijft ook hoe je je huis, jezelf en je auto op verschillende manieren warm kunt houden.

 

Wat zijn jouw warmte-hacks deze winter? Ik lees het graag!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author