Houd mieren buiten de deur

De warme dagen brengen naast zon en een hoop gezelligheid nog een anders: mieren! Kruipend in de tuin, maar vaak ook op het aanrecht en op andere ongewenste plekken. Doordat ze zo klein zijn kunnen ze op meerdere manieren binnen sluipen. Met deze drie tips houdt je mieren makkelijk buiten de deur. Lees ook: Hoe vang je fruitvliegjes?

1. Krijt

Mieren hebben een hekel aan krijt. Het calciumcarbonaat in het krijt weer de mieren en zorgt ervoor dat ze niet binnenkomen. Teken op de plekken waar je de mieren buiten wil houden lijnen (waar mogelijk). Als alternatief is het mogelijk om vergruisd kruit te kopen en dat rond de strooien op strategische plekken.
krijt

2. Bloem

Net als krijt is bloem (meel) een uitstekend afweermiddel tegen mieren. Strooi een beetje bloem op plekken waar je mieren probeert te vermijden. Bijvoorbeeld in kastjes waar eten ligt of rond deuropeningen.
bloem

3. Dubbelzijdig tape

In plaats van de mieren te mijden is het ook mogelijk ze vast te laten zitten. Door dubbelzijdig tape random ingangen te plaatsen komen de mieren vast te zitten en ben jij er vanaf.
tape

Wat vind je van deze hack?
0Te gek2Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]