Huidverzorging: Van zomer naar herfst!

Tijdens de zomer heeft je huid heel wat te verduren gehad. Zee- en chloorwater, airco en transpiratie zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat je huid uitdroogt. Dit wordt nog eens verergerd door de zon. Het gevolg? Je bent na je vakantie mentaal en fysiek uitgerust, maar je huid kan wel een oppepper gebruiken.

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/5-beste-apps-nieuwe-schooljaar/

De herfst is een overgangsperiode voor je huid en je moet je huidverzorging hierop aanpassen. Je moet nu zowel de schade van de zomer herstellen als je huid voorbereiden op de komende wintermaanden. Daarom geven we je wat tips over hoe je dat het beste kunt doen.

Gezichtsverzorging

Veel mensen gebruiken het hele jaar door dezelfde gezichtscrème omdat ze die simpelweg fijn vinden en daaraan gewend zijn. Eigenlijk is het beter je crème af te stemmen op de wisseling van de seizoenen. De crème die je in de zomer gebruikt biedt je huid in de herfst namelijk niet voldoende verzorging en bovendien is afwisseling ook beter voor je huid. Door de gure, koude wind, regen en de droogte en warmte van de verwarming gaat je huid vaak trekkerig aanvoelen en ontstaan er snel barstjes, scheurtjes, schilfertjes en rode vlekjes. Vooral de gevoelige huid kan heftig reageren op de overgang van de zomer naar de  herfst doordat deze dun en fijn van structuur is. In de zomer heeft je huid voornamelijk bescherming nodig tegen UV-stralen en warmte en in de herfst moet je een gezichtsverzorgingsproduct hebben dat in de vorm van voeding, vocht en vet beschermt tegen kou, regen, wind en temperatuurwisselingen.

Handen

Je handen hebben sowieso al veel te verduren, maar vooral in de herfst (en winter) worden ze vaak erg droog door kou en de droogte binnenshuis. Ook voor je handen geldt daarom in de herfst: smeren, smeren, smeren. Helemaal als je gedurende de dag regelmatig je handen wast is het goed ze daarna in te smeren met een lekkere hydraterende handcrème. Het is ook altijd handig een tube of flesje in je tas mee te nemen zodat je de hele dag door kunt blijven smeren. Vergeet wanneer het echt koud is niet om handschoenen aan te trekken als je naar buiten gaat!

Lippen

Door de droge lucht, drogen ook je lippen sneller uit. Wil jij voorkomen dat je droge en gebarsten lippen krijgt? Gebruik dan een fijne lippenbalsem of lipscrub. In de avond een keer met je tandenborstel over je lippen gaan is ook een fijne tip om van velletjes af te komen.

dsc_0277-copy
Er is meer dan genoeg keuze voor je huidverzorging.

Scrubben

Scrubben vernieuwt de huidcellen, stimuleert het herstelproces en voorkomt dat je huid dof wordt en dat er schilfertjes ontstaan. Beperk het scrubben echter tot één keer per week, anders heb je snel kans op een trekkerig gevoel of irritatie. Het nadeel van scrubben is dat het je huid flink kan uitdrogen. Gebruik daarom alleen scrubs op oliebasis, deze voeden je huid ook meteen. Een scrub met fijne korreltjes is het beste, grove korrels beschadigen je huid al snel. Vergeet behalve je gezicht en lichaam ook je voeten niet mee te nemen!

Douche en bad

Na zo’n koude en gure herfstdag is er niets lekkerder dan in een warm bad of onder een warme douche te stappen. Helaas wordt je huid hier niet zo vrolijk van, want het douche- en badwater onttrekt namelijk veel van de vochtvasthoudende stoffen en natuurlijke vetten aan de huid. Te vaak en te heet douchen of baden droogt je huid onnodig uit en daarom is het aan te raden lauwwarm water te gebruiken en niet al te lang te douchen of te baden. Wat je ook kunt doen is om in plaats van een doucheschuim een shampoo in olievorm te gebruiken. Schuim droogt de huid namelijk uit, terwijl olie deze voedt en hydrateert. Voor je huidverzorging in de herfst is een milde en zeepvrije gezichtsreiniger beter, het liefst eentje met hydraterende ingrediënten. Ook voor je lichaam kan je beter geen zeep gebruiken. Kies in plaats daarvan voor een voedende douchecrème.

Smeren

Vooral het hydrateren van je huid is in de herfst erg belangrijk en vergeet je na een douche of bad dan ook niet lekker rijkelijk in te smeren met een goede bodylotion of bodybutter. Sla ook de extra droge delen als je scheenbenen, voeten, knieën en ellebogen niet over.

Drink genoeg

Naast je lichaam vanaf de buitenkant te hydrateren is het net zo belangrijk om ook van binnenuit voldoende vocht tot je te nemen. Zorg er daarom voor dat je voldoende (water) drinkt, je zult merken dat je huid er hierdoor ook al beter uit zal gaan zien. Het is verstandig om minimaal 2 liter water per dag te drinken om zo je huid van binnenuit te hydrateren. Door water kan je huid ook afvalstoffen afvoeren en wordt die minder dof.

UV-straling

Ook in de herfst is het belangrijk je huid goed te beschermen tegen UV-straling. Kies dus altijd voor een huidverzorgingsproduct met een goede beschermingsfactor om huidveroudering en pigmentvlekken te voorkomen. De zomer heeft voor plekken en bruine vlekken gezorgd die zijn veroorzaakt zijn door de schadelijke stralen van de zon. Als deze niet worden beschermd, kan je huid na verloop van tijd nog meer beschadigd worden. De zomer is misschien officieel nog niet ten einde en je bent niet op het strand, maar de zon schijnt nog steeds, zelfs in de herfst. Het is daarom absoluut noodzakelijk dat je zonnebrandcrème opsmeert als je naar buiten gaat.

Heb jij nog tips voor je huidverzorging? Laat het ons weten in de reacties!

Wat vind je van deze hack?
1Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]