Infoclan.nl vertelt je wat je zou moeten lezen

Een nieuw initiatief van journalist en schrijver Henk Blanken, Infoclan.nl. De website is voor iedereen die al een RSS-reader gebruikt. Je reader vertelt je wat je hebt gelezen of nog kunt lezen. Maar het vertelt je niet altijd wat je zou kunnen lezen. Daar wil Infoclan een rol in spelen. Door je abonnementen te delen met de site, krijg je een advies over andere blogs die je nog kunt volgen. Aanbevelingen voor je leesmap dus. Het doet me denken aan SuggestRSS (wat tijdelijk offline is lijkt het) maar het grote voordeel is dat er direct ook Nederlandse RSS-feeds in de aanbevelingen zitten, door de overwegend Nederlandse gebruikers op dit moment. infoclan

Infoclan wordt preciezer in zijn aanbevelingen als er meer gebruikers zijn dus neem eens een kijkje. Ben jij bereid je RSS-abonnementen te delen met anderen in ruil voor betere aanbevelingen? Laat het ons weten in de reacties.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Frank Meeuwsen
  Posted 18/08/2009 2:40 pm 0Likes

  Henk, ik vind het een leuk initiatief. Het is natuurlijk een evolutie van de alooude blogroll die we allemaal hebben of hadden op de site. Reclame maken voor je vriendjes en andere interessante blogs. Maar nu is het op artikelniveau en kun je op veel manieren relaties vinden. Wellicht is het interessant om ook eens te kijken naar feedforward (http://getfeetforward.com) wat op semantische wijze ook relaties tussen blogposts kan leggen èn waar je als blogeigenaar een eigen netwerk van interessante blogs kunt aanleggen.(Disclaimer: Ik doe wat advieswerk voor Kimengi, eigenaar van Feedforward)

 • henk blanken
  Posted 17/08/2009 6:50 pm 0Likes

  Leuk dat jullie het hebben opgepikt. Er zijn bij mijn weten twee sites die iets met opml-files (mapjes van rss-abonnementen) doen zoals Infoclan het doet. De site die jullie noemen, SuggestRSS, is de ene, en inderdaad al een hele tijd offline. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Wie dit op een grote schaal wil doen, loopt aan tegen beperkingen van bandbreedte en caching, een mooie uitdaging nog voor Infoclan (straks, als het groter wordt).

  De andere is Toluu.com van de Amerikaanse programmeur Jason Caleb (ook gebruiker van Infoclan trouwens). Maar zijn idee lijkt me wat te veel op een social community: wat je vrienden lezen is vast ook wat jij wil lezen. Dat is iets anders dan de benadering van Infoclan: wat de bloggers die ik lees is vast ook wat ik wil lezen. Ook de ontwikkeling van Toluu staat trouwens op een laag pitje.

  Overigens vraag ik me af wanneer de grote sites zich op de wijze van Infoclan met bloggers gaan bezig houden. Google, Microsoft, Technorati – the usual suspects, zeg maar.

 • madbello
  Posted 17/08/2009 10:02 am 0Likes

  Ik ben al lid 🙂 en ook mijn rss gedeeld, maar het is idd wachten dat er meer leden hun rss gaan delen.
  Leuk concept.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]