Innovatieve wekker verbetert de nachtrust

Een goede nachtrust staat aan de basis voor een moeiteloos leven. Daarom het ideale cadeau voor je partner: een innovatieve wekker die alleen hem of haar wekt. Zodat jij rustig kunt blijven slapen. Wakē hangt boven je bed en zodra het tijd is om wakker te worden, stuurt de wekker het geluid als een laser op je partner af. Doordat het zo gefocust is, hoort je het zelf niet. Ook wordt een warme lichtstraal meegezonden. Net alsof iemand naast je wordt gewekt door het ochtendzonnetje terwijl voor jou de maan zijn werk nog doet.

Je kunt Wakē (spreek uit: weekie) natuurlijk ook voor jezelf gebruiken. Of zelfs samen. Wel moet je nog even geduld hebben. Uitvinder is de Amerikaanse start-up Lucera die het project is gestart op Kickstarter. Het benodigde bedrag voor de eerste fase is opgehaald. De verwachting is dat in september de eerste wekkers worden geproduceerd. Je kunt nog instappen. Uiteindelijke verkoopprijs ligt rond de 220 euro.

Hoe werkt het? De gadget detecteert je door lichaamstemperatuur te meten via een infrarood laser. Die monitort de aangewezen gebruiker. Is eenmaal het moment daar dat je moet opstaan dan licht een LED-lamp op die speciaal op jou is gericht. Zo gaat hij ook automatisch uit wanneer je uit bed stapt. Zo wordt overlast voorkomen. Met de bijbehorende smartphone app is de wekker af te stellen en te besturen. Zo kan je partner bijvoorbeeld op andere tijden gewekt worden, met andere muziek dan jijzelf. Volgens de makers hoeft Wakē maar een paar keer per jaar te worden opgeladen. Daar heb je dus geen omkijken naar. Of en hoe de wekker functioneert voor de lepeltje-lepeltje liggers durf ik niet te zeggen. Dat gaan we testen in een Weggeef Woensdag ergens in september.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]