Internet of Things Tech Day 2016

Internet of Things: Alles online

Naast een computer, laptop, smartphone, tablet en smart-tv sluit je vandaag de dag veel meer apparaten op internet aan. Onder de noemer Internet of Things voorzien fabrikanten steeds meer huishoudelijke apparaten van een netwerkaansluiting. Of het nou gaat om een koffiezetapparaat, koelkast, stofzuiger of wasmachine, je kunt het zo gek niet bedenken of het apparaat is ‘connected’. Aangezien Lifehacking.nl op 14 april ook aanwezig is op de Internet of Things Tech Day 2016, zochten we 5 huishoudelijke apparaten waarmee je tegenwoordig online kunt en geven we aan wat de meerwaarde is. Welke lijkt jou het handigst? Lees ook: Lente! 5 redenen om nu gelukkiger te zijn.

Lifehacking.nl is partner van de IoT Tech Day op 14 april in de Jaarbeurs Utrecht. Daarom mogen wij als partner 20 tickets weggeven voor de helft van het geld. Je betaalt dan slechts 74,50 euro in plaats van 149 euro!
Vul onderstaande code in op www.iottechday.nl/tickets bij “enter promotional code”. IOT5368-IOT5368-8AS-DZ4

Wees er snel bij, want OP=OP!

1. Mr. Coffee Smart Optimal Brew

Mr Coffee Smart
Via een ingebouwde wifi-adapter kun je dit koffiezetapparaat verbinden met het draadloze netwerken, waarna je via de WeMo-app op afstand koffie kunt zetten. Je hoeft dus alleen maar je stoel uit om je koffie op te halen!

Dit gemak vergt echter wel wat voorbereiding. Zo dien je een koffiekan vooraf klaar te zetten en het waterreservoir moet uiteraard gevuld zijn. Om nog maar over de filters en gemalen koffiebonen te zwijgen. Dit ‘smart’ koffiezetapparaat is ook in staat om dagelijks of wekelijks op een vast tijdstip een verse koffiekan te maken. Je creëert hiervoor een weekschema. Verder is het apparaat ook compatibel met het programma IFTTT (If This Then That) om in specifieke situaties automatisch koffie te zetten.

Vergeet je je koffie? Geen probleem, de WeMo-app stuurt je een herinnering en de koffie wordt zo nodig uren achtereen warm gehouden als je deze niet opdrinkt. Het nadeel van de Mr. Coffe Smart Optimal Brew? Het merk levert een koffiekan mee waar ongeveer 10 kopjes in kunnen en je moet dus altijd een volledige kan zetten. Losse kopjes vullen is er niet bij.

De Mr. Coffee Smart Optimal Brew kost $150,-

2. Smarter iKettle 2.0

Smarter iKettle
Na het aanzetten van de waterkoker duurt het altijd even voordat het water kookt. De tijd hiervoor is net te kort om uitgebreid op de bank zitten,m aar daarentegen weer te lang om erop te wachten. De Smarter Kietelt 2.0 biedt de oplossing. Het apparaat kun je aansturen door de Smarter 2.0-app. Naast het activeren van je waterkoker op afstand, kun je de waterkoker ook zo instellen dat hij bij bepaalde gebeurtenissen automatisch water kookt. Huilt de baby ’s nachts, dan springt de waterkoker vanzelf aan. Je kan zelfs instellen hoe warm het water moet worden. Je kan een waarde kiezen tussen de 20 en 100 graden. De Kietelt houdt deze temperatuur vervolgens tot een halfuur vast. Een nuttige optie is dat je vanaf een afstand het waterpeil kunt controleren, waarna je het reservoir zo nodig bijvult.

De waterkoker heeft een ingebouwde wifi-module, waarmee je de Kietelt met het draadloze netwerk verbindt. Smart heeft ook een slim koffiezetapparaat ontwikkeld dat samenwerkt met dezelfde Smarter 2.0-app. Hoewel de waterkoker wat aan de dure kant is, biedt de iKettle genoeg mogelijkheden voor theeliefhebbers en mensen met een baby.

De Smarter iKettle 2.0 kost €139,-

3. Siemens SN578S06TE

Smart vaatwasser
Ondanks dat het Internet of Things-principe al jaren speelt, is Siemens de eerste grote fabrikant die zijn producten smart maakt. De nieuwe vaatwasser van Siemens sluit je via wifi aan op het Home Connect-systeem.

De mogelijkheden zijn echter beperkt of onnodig. Je kunt de vaatwasser aan- en uitzetten, het reinigingsprogramma kiezen of vragen om advies betreffende je reinigingsprogramma en vaatwastabletten. De nuttigste functie is dat je op je smartphone kunt zien wat de status is van je vaatwasser. Voor deze betaal je echter wel wat duiten extra voor je vaatwasser.

De Siemens SN578S06TE kost €1.599,-

4. Samsung WW10H9600EW

Smart wasmachine
Een wasmachine met een internetaansluiting, wat kunnen we daarvan verwachten? Samsung houdt het behoorlijk simpel. Middels de Smart Washer-app bedien je het apparaat op afstand. Hierbij ontvang je berichten over de status, bijvoorbeeld zodra het wasprogramma s afgerond. Daarnaast ontvang je eventuele foutmeldingen op het mobiele toestel en mogelijk voer je zelfs de oplossing uit vanuit de smartphone.

De wasmachine maakt via wifi verbinding met het netwerk, waarna je de app overal kunt bedienen. De smartphone of tablet hoeft dus niet per se met hetzelfde netwerk verbonden te zijn.

Voor de wasmachine gelden ongeveer dezelfde nadelen als de vaatwasser. De opties die de app geeft zijn beperkt of onnodig. De mogelijkheid om op afstand de wasmachine aan of uit te zetten is onnodig, aangezien je er toch naast staat nadat je de trommel hebt gevuld met vieze was.

De Samsung WW10H9600EW kost €1.479,-.

5. Siemens KG36NHI32

Smart koelkast
Net als de vaatwasser maakt deze koelkast van Siemens ook deel uit van het Home Connect-systeem. Hiermee heb je altijd en overal toegang tot de instellingen van deze koelkast. Aan de binnenzijde van de koelkast zijn er twee camera’s met een resolutie van 5 megapixel gehuisvest, namelijk achterin de kast en in de deur. Iedere keer als je de deur van de koelkast sluit, maken deze camera’s twee foto’s van de binnenkant. Vervolgens heb je via je mobiele apparaat altijd toegang tot deze foto’s en weet je altijd precies wat er in je koelkast ligt. Handig voor als je in de supermarkt loopt en je wil weten wat je moet kopen!

Naast het maken van foto’s geeft de koelkast je een melding op je mobiele apparaat als je de koelkastdeur niet volledig sluit en je kunt de temperatuur van de koelkast regelen via de Home Connector-app.

De Siemens KG36NHI32 kost €1.299,-

Internet of Things Tech Day 2016
Hoewel veel grote merken al jaren van de toren blazen, valt het Internet of Things-aanbod voor huishoudelijke apparatuur nog wat tegen. Het goede nieuws is dat na Siemens en Samsung nu ook Bosch van plan is om haar producten ‘smart’ te maken. Tijdens de Internet of Things Tech Day 2016 zullen we zien wat de toekomst voor ons in petto heeft met betrekking tot dit principe. Jij komt toch ook?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author