Internet op laptop via telefoon

Soms is iets zo ontzettend simpel, maar heb je even iemand nodig om aan te wijzen hoe gemakkelijk het is. Zo is het ook met internet via je telefoon op je laptop.

Na mijn verhuizing heb ik door miscommunicatie met mijn internet provider een tijdje zonder vast internet gezeten. Deze Mac truuk was een prima uitkomst om toch thuis nog wat werk te kunnen verrichten. Bij deze een kleine handleiding om het ingesteld te krijgen op je Mac. Vooral met Leopard is dit een kwestie van een paar klikken.

Open je System Preferences en ga naar Network. Klik hier in de linkerbalk op Bluetooth. Je krijgt dan het volgende scherm te zien:
network.jpg

Klik hier op Set Up Bluetooth Device. Als hier nog geen toestel is gekoppeld, voeg deze dan toe door op Set Up New Device te klikken. (Heb je je telefoon al wel gekoppeld? Bewerk hem dan met Configure This Device onder het tandwieltje.)

Doorloop de wizard. Voer de pair code in op je telefoon als daarom gevraagd wordt. In het volgende dialoog wordt gevraagd hoe je de telefoon wil instellen. Zorg ervoor dat het tweede vinkje ook aanstaat gevinkt.

bt_setup_vinkje.jpg

Vervolgens worden je instellingen weergegeven.

bt_setup.jpg

Hier hoef je verder niets in te stellen. Voer dus geen Username en Password in, dat is niet nodig. Druk op continue.

Klaar! Na deze instellingen even je telefoon aan en uitzetten. Druk hierna op Connect – onder System Preferences, Network, Bluetooth – en als het goed is heb je nu internet!

connected.jpg

Heel af en toe valt ie weg. Even opnieuw verbinden is de oplossing. Soms werkt het ook niet in één keer. Blijven proberen is hierop de oplossing.

Zelf gebruik ik een Nokia N73 en heb ik een provider die onbeperkt internet aanbied. Let op: Sommige providers stellen dit soort acties niet echt op prijs. Raadpleeg dus eerst even je contract voor je bovenstaande actie onderneemt. Heb je geen onbeperkt internet? Dan is het beter om dit niet te doen. Internet vreet kb’s, wat zorgt voor een boel euro’s op je telefoonrekening.

Een beschrijving hoe dit met Windows kan vind je op Mobiel-internet.com. (Met dank aan Kees in de reacties!)

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

48 Comments

 • Desi
  Posted 10/03/2012 2:43 pm 0Likes

  Wie kan mij helpen. Ben nu bezig met het verbinden van mobiel internet van de blackberry naar de Macbook Pro. Ik heb geen DUN verbinding, pan doet het niet. Heeft iemand een idee wat ik moet doen of hoe ik dun kan installeren?

  dankjeee

 • An | Communicatie
  Posted 29/01/2012 6:48 pm 0Likes

  Fijn dat er zo open over al deze mogelijkheden gecommuniceerd wordt. Ik ga meteen met een aantal handige tips aan de slag. Het is met al die verschillende apparaten, iphone, ipad, en notebook ondoenlijk om alles van een eigen communicatie middel te voorzien. Een dubbele toepassing is dan ook super handig.

  An Peters

 • Bas
  Posted 26/03/2011 9:16 pm 0Likes

  Ik heb een iPad met onbeperkt internet. Kan ik dit met de iPad ook doen? Ik heb als programma op mijn Lap-top Windows.

 • Bas
  Posted 26/03/2011 9:15 pm 0Likes

  Ik heb een iPad met onbeperkt internet. Kan ik dit met de iPad ook doen?

 • Svh
  Posted 14/08/2010 12:57 pm 0Likes

  Sommige mensen hebben misschien problemen met het instellen van Bluetooth Internet over je mobiele telefoon. Na wat speurwerk zijn er namelijk 2 soort verbindingen die je moet opzetten.

  Bluetooth PAN voor de verbinding met je telefoon
  Bluetooth DUN voor de verbinding met het internet

  Standaard bij mij was PAN zichtbaar ingesteld maar kreeg geen internet verbinding hoewel ik wel de telefoon via mijn Mac in kon. Toen ik in de network preferences ook de DUN had aangemaakt had ik gelijk verbinding.

  De screenshots in deze rubriek zijn die van de DUN opzet en niet die van de PAN.

  Succes !

 • Caroline Franssen
  Posted 07/07/2010 5:31 pm 0Likes

  Als ik dit probeer met MacBook en iPhone krijg ik een foutmelding.
  Is deze informatie nu nog van toepassing?

 • hossa
  Posted 11/06/2010 3:12 pm 0Likes

  kan dit ook met een blackberry? als ik de de stappen doorloop en ga verbinen is het even groet en dan slaat ie op rood en geeft een error….

 • Alex
  Posted 06/06/2010 9:06 pm 0Likes

  Wellicht een interessante tip voor het promoten van je website of onderneming:

  http://www.wapit.eu

  Een mobiele zoekmachine. Sinds kort actief op de Nederlandse markt en vooralsnog ivm de introductie gratis aan te melden voor 12 maanden. Je krijgt hier een compleet eigen web pagina die je zelf beheert en vult met tekst, foto’s, link naar website, producten etc….etc…

  Dit zal de nieuwe manier van internet marketing gaan worden. Mobiel internet groeit explosief en is een zeer interessant medium om je onderneming op te presenteren.

  Sta er nu zelf 3 weken op en zie mezelf ook in Google terug. Het werkt dus ook voor het gevonden worden in andere zoekmachines. Benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.

 • marinus
  Posted 22/02/2010 2:10 am 0Likes

  Welk ip adres wordt er mee gezonden als je via je mobiele telefoon op je laptop internet?
  Dat van je laptop of je mobiele telefoon?

 • bart
  Posted 09/12/2009 10:02 pm 0Likes

  Heb nokia E90 gekocht en wil deze aan Asus Ee pc hangen of andersom!
  Wat is de beste optie? wie het weet mag het zeggen?

  Zit zelf te denken aan standaard T-mobile.

  gr bart

 • Brain-Shake
  Posted 05/12/2009 3:34 pm 0Likes

  Heel erg strak gedaan, mijn complimenten.

  Maar…. helaas werkt het bij niet. En ik denk dat het door mijn telefoon komt (lg arena). Niet echt een goede telefoon.

  Heeft iemand anders dit probleem ook? Of misschien wel de oplossing?

  Groeten!

 • Jeroen
  Posted 20/08/2009 10:50 pm 0Likes

  Hallo, ik heb het precies volgens de instructies gedaan alleen het probleem is dat ik niet verbonden blijf via de bluetooth connectie zodat ik niet ingelogd kan blijven, ik heb een blackberry bold 9000. Iemand suggesties ? mvg

 • Mobiel Internet
  Posted 14/04/2009 8:07 pm 0Likes

  Je kunt beter gewoon mobiel internet op je laptop pakken. Prijzen liggen nog redelijk hoog maar daarvoor heb je ook gewoon snel internet zoals thuis.

 • Alexwebmaster
  Posted 03/03/2009 2:43 pm 0Likes

  Hello webmaster
  I would like to share with you a link to your site
  write me here preonrelt@mail.ru

 • Matthijs Roumen
  Posted 01/12/2008 4:22 pm 0Likes

  Fadim: Daar heb je helemaal gelijk in, maar, internet via je telefoon is wel enorm traag. Plus je provider kan er niet zo heel erg blij mee zijn, bij sommige providers is het zelfs verboden.

 • fadim
  Posted 01/12/2008 4:16 pm 0Likes

  Hallo,

  Ik ben even aan het twijfelen of het mogelijk is om vanuit me mobiele telefoon met internet abonnement te kunnen internetten op mijn laptop.

  Dus voor alles duidelijkheid ik heb geen internet aansluiting thuis, maar een Telfort abonnement op me mobiel met internet, waar ik 10 euro extra voor internet betaal.

  Want ik zie het zo als dit mogelijk is het voor mij onnodig om thuis een internet verbinding aan te vragen toch?

  Graag zou ik een antwoord hier op willen krijgen, zou ik erg waarderen.

  Alvast hartelijk dank,

  Fadim

 • Matthijs Roumen
  Posted 24/11/2008 4:05 pm 0Likes

  @Kees: Dank je! Heb de link even toegevoegd in het artikel. 🙂

 • Kees
  Posted 24/11/2008 3:56 pm 0Likes

  Op bijgevoegde link staat in detail beschreven hoe dit te doen op een XP systeem. Succes!

 • Pieter Aart
  Posted 02/08/2008 12:50 pm 0Likes

  Tyrone, ik zie Orange ook nergens meer terug, ook niet bij mobiel internet voor laptops (http://www.internetlaptop.nl). Dat was er eerst wel volgens mij.

 • Tyrone
  Posted 27/07/2008 2:09 pm 0Likes

  @ Baltazar, bedankt voor de tip. Ik heb trouwens even op een vergelijker van mobiel internet voor je telefoon gekeken (http://www.vergelijkmobielinternet.nl/ ) , maar daar zag ik Orange world niet tussenstaan. Kan het zijn dat de fusie tussen T-mobiel en Orange ervoor heeft gezorgd dat dat abonnement niet meer bestaat?

 • paabo
  Posted 28/06/2008 6:49 pm 0Likes

  Yup is een oud trucje: “tethering”. Zelf werk ik met Vista (laptop) en Windows Mobile 6.0. (MDA) en ideaal voor onderweg. Mailen en ander tekst verkeer. Leuk nieuws, de nieuwe iPhone gaat het ook ondersteunen waarschijnlijk.

  teth·er

  1.
  1. A rope, chain, or similar restraint for holding an animal in place, allowing a short radius in which it can move about.
  2. A similar ropelike restraint used as a safety measure, especially for young children and astronauts.
  2. A rope, chain, or similar restraint for holding one, especially an animal, in place, allowing a short radius in which one can move about.

  Tethering in cellular wireless is the connection of a non-mobile device (e.g. desktop computer, notebook computer, laptop computer), to a mobile device (e.g. cell phone) PDA like Palm Treo, Motorola Q, BlackBerry, MDA or Air Card for the purpose of wireless Internet access by the non-mobile “tethered” device. Examples of a tethered connection include:

  * Serial cable
  * USB cable
  * PC Card (also known as PCMCIA)
  * IrDA (infrared wireless)
  * Bluetooth wireless

  This is not when you connect a computer to a cellular device for transfering data. Strictly for internet access on PCs/Laptops. Basically you hook an internet enabled device up to your desktop or laptop, turning the device into a modem so you can surf the web anytime and anywhere. Do not expect the same speeds of “regular” internet though. It is really easy if you have Windows Mobile on your wireless Internet device, and Windows XP/Vista on your non-internet computer.

  All you need is the following:

  * Windows Mobile 5.0 or 6.0 phone
  * USB cable or Bluetooth
  * ActiveSync (Windows XP) or Windows Mobile Device Center (Windows Vista)

  Here’s how to set it up:

  1) Launch Applications\File Explorer

  2) Navigate to the \Windows folder on your phone

  3) Scroll down to “Internet Sharing”

  4) Launch “Internet Sharing”

  5) Select “PC connection” type (I usually do USB cable)

  6) Press the “Connect” button

  7) Your laptop/desktop should recognize that there is a new connection. If not, check your network centre.

  8)* In vista, allocate the specific kind of connection.

  Start surfing!

 • Baltazar
  Posted 18/06/2008 4:53 pm 0Likes

  ..Toch nog effe opmerken dat eventuele randvoorwaarden totaal uit de tijd zijn en waarschijnlijk nog enkel te vinden bij providers die het beleid nog moeten opschonen, of geenzins op mobiel internet gericht zijn.

  Ikzelf heb een PDA, dat is zo’n micro PC waar je ook nog mee kan bellen. Het is inderdaan gewoon een PC, met windows (mobile) en al, software kan geinstalleerd worden.

  En hier gaat ‘t dus om: Met dit vrij nieuw fenomeen kun je 24/7 radiostreams beluisteren, video online bekijken, en torrents downloaden.
  Bij orange heb je een downloadlimiet van 20mb – net genoeg voor 6 mp3’s downloaden, daarna 3 pleuro per mb. Je begrijpt dat met zo’n hightech toestel en zo’n limiet er bijna niets gedaan kan worden zonder veel te betalen – dat werkt dus niet. Daarom is T-mobile overgeschakeld naar betaling per snelheid (=tevens hoeveelheid data). Sommige providers lopen dus nog niet in de pas.

  Wat betreft het aansluiten van meer randapparatuur volgens de voorwaarden: ook iets om waarschijnlijk goed ingedekt te zijn tegen alles waar men (destijds) geen weet van had. Technisch gezien kun je met twee computers op je mobile verbinding niet veel meer downloaden – je snelheid per PC wordt namelijk (in dit geval) de helft langzamer, en kun je per PC dus minder downloaden.

  Nog sterker: internet je veel mobiel haal dan gewoon zo’n gprs/umts kaartje (telefoonantenna) voor in je PC/laptop ipv je gsm/pda elke keer aan te sluiten. Orange biedt dit al ‘n tijdje aan maar helaas met limiet van 20mb, zoek dus naar andere provider.

  Laatste tip -vooral als je ‘n limiet hebt-:
  (Is al deels gegeven,) als je een webpage op een mobieltje bekijkt dan kost dat slechts enkele kb’s, maar op de PC veel meer. Dit komt omdat de browser op je mobiel voornamelijk de tekst laad (de enkele kb’s) en plaatjes etc weglaat of verkleint. In de browser op de PC wordt ook Flash geladen, Java, en al die andere onzin – dit kost vaak tot enkel MB’s per sessie EXTRA. Pas dus de settings aan van je browser!!
  Heb je toevallig Orange world (20mb limiet), zoek het adres van hun wapserver (geen limiet). Met wap wordt de pagina omgezet naar simpel tekst en omgezette plaatjes. Na een maand chatten en krant lezen etc. heb je waarschijnlijk niet eens de 3mb gehaald. Moderne PDA’s kunnen gewoon pagina’s lezen zoals op de PC maar zijn vaak van providers zonder limiet en snelheidsabbo’s. Maar ook orange is sinds kort van T-mobile, dus ook daar gaat hopelijk alles veranderen…

  Saluut

 • Carlos
  Posted 17/06/2008 4:56 pm 0Likes

  dat is al vrij oud !

 • guus
  Posted 17/06/2008 4:06 pm 0Likes

  truukje?

  kweenie hoor maar volgens mij is dit gewoon een standaard optie bij de meeste telefoons.

  althans wel bij mijn motorola a780 telefoontje die al weer zowat 5 jaar oud is…

  is 1 druk op de knop met de phonetools die je gratis op cd er bij kreeg… en je kan idd kiezen voor bluetooth maar ook gewoon via de usb kabel.

  mss dat er nu opeens wat mensen wakker worden met een motorola mobieltje…

 • Marius1976
  Posted 17/06/2008 7:49 am 0Likes

  “Zelf gebruik ik een Nokia N73 en heb ik een provider die onbeperkt internet aanbied”

  Kleinigheidje en offtopic. Maar aanbied moet hier met dt, dus aanbiedt 😉

  Verder supergoeie tip!

  Thanks
  Marius

 • Matthijs Roumen
  Posted 16/06/2008 12:35 pm 0Likes

  Paul: Ideaal inderdaad! Ook goed om bijvoorbeeld een iPod Touch nog mobieler te maken door overal te kunnen internetten. Helaas is het grote gebrek bij mijn N73 de mogelijkheid om een Wifi signaal te kunnen ontvangen / uit te kunnen zenden.

  Maar inderdaad een goede tip!

 • Paul Tap
  Posted 16/06/2008 12:27 pm 0Likes

  Nog eenvoudiger gaat het tegenwoordig met programma’s als JoikuSpot (Symbian S60 toestellen) of WMWifirouter (Windows Mobile). Deze toveren je mobieltje om in een wireless router. Aan de ene kant zetten ze de mobiele internet verbinding op (werkt het best met 3G of meer) en aan de andere kant zet het je WLAN aan, waarmee andere apparaten kunnen verbinden. Ben je niet meer gebonden aan slechts 1 apparaat tegelijk voor de verbinding.

  Op dit moment is het WLAN nog in Ad-Hoc mode, waardoor niet elke apparaat even makkelijk connect en is het uitsluitend http verkeer. Er wordt gewerkt aan een betaalde versie die alle protocollen ondersteunt (nu vraagt dat nog wat hacken via een tunneltje). Ook werkt men aan managed mode, als dit mogelijk is (i.s.m. Nokia).

  Meer info: http://www.joikuspot.com/

  Let op: ook hier moet je goed je voorwaarden doorlezen, want al mag je onbeperkt internetten via een randapparat, dan is het soms weer beperkt tot maar 1 apparaat tegelijkertijd. Voor zover ik het heb kunnen uitvinden (en dat was een paar weken zoeken, bellen, lezen, etc.) biedt op dit moment alleen T-mobile in het duurste data abonnement de mogelijkheid om hier zonder enige problemen gebruik van te maken.

  Praktijk voorbeeld: ik luister nu internet radio op m’n N95 en gebruik ‘m tegelijkertijd als access point voor m’n laptop waarop ik werk en een Nokia N810 waar ik mooi met 1 oog de nieuws headlines etc. kan scannen.

  Enjoy the mobile life!

 • David
  Posted 15/06/2008 5:23 pm 0Likes

  Haha, lees nu pas het artikel om een Apple gaat terwijl ik het over een Windows PC had. Mss voortaan meer dan 3 woorden in een artikel lezen. 🙂 Antwoorden op bovenstaande vraag worden nog steeds wel op prijs gesteld. 🙂

 • David
  Posted 15/06/2008 5:21 pm 0Likes

  Inderdaad een handige truc, op mijn vorige laptop veel gebruikt. M’n nieuwe laptop heeft helaas geen bluetooth, dus daar werkt het niet. Ik kan het daar wel met kabel doen, maar dan moet het via relatief zware Nokia-software. Vroeg me af of dat ook niet op de een of andere manier simpeler kan door in Windows ergens een verbinding aan te maken?

 • Matthijs Roumen
  Posted 15/06/2008 4:24 pm 0Likes

  @Thomas: Juist! Foutje. 😉
  @Baltazar: Dank voor de waardevolle aanvulling!

 • Baltazar
  Posted 15/06/2008 3:31 pm 0Likes

  ..Niets nieuws (doe het al jaren), maar wel stuk interresanter doordat veel providers geen datalimiet meer hebben..

  Let op: Als je de gsm aansluit aan de PC dan is het enige wat meer wordt de hardware, en niet het dataverkeer (en dus de kosten). Je GSM en PC worden 1 geheel, maw je GSM krijgt dus ineens grotere processor, harddrive, toetsenbord etc – maar je verbinding blijft hetzelfde. Je provider zal dus niks merken, maar dat doet er ook niet toe.

  Je langzame GPRS verbinding blijft langzaam – ook als je de verbinding met de PC bedient (meer doe je dus niet) – je bent al gebonden aan een maximum hoeveelheid downloadbare data per seconde, dus wat jij maximaal aan data (per maand) kan verzenden is voor een provider helemaal niet interresant. Met een snelheid van bv 6kb/sec (GPRS) kun je namelijk noooooit meerdere gigbytes verbruiken. -700 mb tot 1 gb max-

  Dus: Hoe sneller de internetconnectie, des te meer je kan downloaden, des te hoger je abbogeld van je downloadlimietvrij mobiel internet – zoals inderdaad bij T-mobile. UMTS is sneller mobiel internet, maar ook duurder qua type GSM (antenne)

  Belangrijk!:
  Verspil geen data aangezien je voor veel data downloaden langer moet wachten voordat het binnen is. Een enkel plaatje kan net zoveel data zijn als een heel digitaal boek, zet je browser dus op alleen text mode (Opera is heel handig hierin) en ‘t zal ineens stuk sneller gaan – en zelfs interresant als je toch een datalimiet hebt; maand lang chatten lukt al met 2 mb verbruik, zeker wanneer je gebruikt maakt van de al oudere wapsites (gratis data gebruik, naast je mobiel internet abbo) welke elke provider nog wel een server van heeft draaien.

 • Thomas
  Posted 15/06/2008 10:31 am 0Likes

  [quote]Klaar! Na deze instellingen even je telefoon aan en uitzetten ….. en als het goed is heb je nu internet![/quote]

  Huh? Knap als je toestel uitstaat 😛

 • Marc
  Posted 15/06/2008 9:47 am 0Likes

  Volgens mij voor de Windows PC’s en een Nokia: Installeer de Nokia Suite. Daar zit deze optie ook in (wereldbol met de 2 pijlen).

 • Mees
  Posted 14/06/2008 5:55 pm 0Likes

  Als je geen Mac hebt, hoe stel je het dan in? (ik ben niet zo’n heel beste ‘hacker’ :-))

 • Matthijs Roumen
  Posted 06/06/2008 2:06 pm 0Likes

  @Pieter: Inderdaad. Providers zouden het moeten toestaan mits het licht wordt gebruikt. Ik denk dat die stap nog wel gaat komen in de nabije toekomst.

 • Pieter Raak
  Posted 06/06/2008 12:48 pm 0Likes

  @ Jeroen: Toch zou het prettig zijn als de providers daar niet moeilijk over zouden (moeten) doen.

  Ik gebruik het voornamelijk voor in de trein. Dan kan ik daar mijn mail en RSS enc doornemen. Die dingen die niet al te veel data slurpen.

  Dat is slim, want het gaat opvallen als je veel dataverkeer gebruikt. Gebruik daarom ook nooit Torrent of andere downloadprogramma’s onderweg! T-Mobile (http://www.internetlaptop.nl/t-mobile/1.htm )staat dit overigens als enige wel toe.

 • Corine van der Fits
  Posted 02/06/2008 6:45 pm 0Likes

  @Matthijs: ja hardware kost geld, maar had ik in mijn situatie zo terugverdiend. En alleen verbruik kost geld. Doe ik een dag niks, betaal ik niks. Vodafone is goedkoper maar met lock en 1 EUR per MB. Op een dag genereer ik zeker 20MB mobiel traffic. Dat zou dan EUR 20 per dag worden. Zit ook vaak in het buitenland en met een plaatselijk simkaart heb ik geen last van peperdure roaming. Voor enkele centen of hooguit een paar Euro ben ik in binnen- en buitenland online. Breedband als het meezit.
  In de menubar van mijn MacBook Pro kan ik de signaalsterkte, netwerk, enzovoort zien. Een chiquere oplossing.

 • Jeroen Gerth
  Posted 02/06/2008 4:25 pm 0Likes

  Aaah, dan heb daar te snel overheen gelezen. Mijn excuses. Dan heb ik niks gezegd over het feit of het wel handig is dit op LH te posten.

  Toch zou het prettig zijn als de providers daar niet moeilijk over zouden (moeten) doen.

  Ik gebruik het voornamelijk voor in de trein. Dan kan ik daar mijn mail en RSS enc doornemen. Die dingen die niet al te veel data slurpen.

 • Matthijs Roumen
  Posted 02/06/2008 4:03 pm 0Likes

  @Jeroen Gerth: Het staat in het artikel vermeld dat niet elke provider er even blij mee is en dat ik iedereen adviseer eerst je provider contract te raadplegen voor een dergelijke actie ondernemen.

  Maar goed dat je het nog even aan stipt.

 • Jeroen Gerth
  Posted 02/06/2008 4:00 pm 0Likes

  Lees wel even in de in de voorwaarden van je provider of die dit trucje wel toestaat!!!!

  Ik weet dat in de voorwaarden van de eindeloos online bundel van KPN HI staat dat je van het netwerk alleen met je mobiel gebruik van mag maken en niet via een bluetooth verbinding met bv je laptop.

  Tevens heet het wel vaak onbeperkt online, maar in de praktijk is dat vaak niet. Je kunt dus niet eindeloos films gaan downloaden enc. Meestal is het nog “fair use” als je 10 maal meer dataverkeer verbruikt dan de gemiddelde dataverkeer van alle gebruikers. Zit je daarboven, dan word je vaak verzocht om je sufgedrag aan te passen of word je abonnement afgesloten. Teven zit er vaak nog meer beperkingen en regels aan mobiel internet. Opzich ook logisch? Het UMTS is (nu) ook geen vervanging van je “vaste” aansluiting. Ik vraag me ook af of die netwerken er op zijn gebouwd als iedereen ging surfen via zijn mobiel op zijn laptop, alsof het zijn vaste aansluiting is.

  Aangezien niet alle providers het goedkeuren om dit te doen, vraag ik me ook af of het wel handig is om dit te plaatsen op Lifehacking.nl. Het is immers een “illegale” praktijk bij enkele providers. Je wilt immers LH ook geen verkeerde naam geven, anders wordt de associatie met “hacken” die veel mensen hebben wel een realiteit.

  Leuke en handige tip, MITS je provider het toelaat. Let daar dus op en gebruik het met mate!!!! Ik vond dat wel het vermelden waard.

 • Matthijs Roumen
  Posted 02/06/2008 3:59 pm 0Likes

  @Coen: Niet gebaseerd op jouw blogposting van 3 maanden terug. Die had ik niet gezien 🙂 Posting is gebaseerd op verhuisleed van mij in de periode van half maart tot half april.

  Heb je comment even aangepast door de link naar je blogposting erin te zetten. 🙂

 • Coen
  Posted 02/06/2008 3:50 pm 0Likes

  Erg leuk inderdaad! Ik had er eerder al eens een blogpost over geschreven op mijn weblog. Deze is gericht op Orange klanten. Dus daar kun je lezen hoe het moet als je Orange hebt (met de codes en dergelijke).

  @Matthijs als je het verhaal / idee overigens van mijn weblog hebt dan mag dat best, maar wil je dat dan ook vermelden?

 • Matthijs Roumen
  Posted 02/06/2008 3:32 pm 0Likes

  @sanderg: Echt? Bij welke provider is dat dan? En hoe zouden ze dat kunnen meten?
  @Corine: Wat een prijzige oplossing. 200 euro voor een dongle + 33 ct per dag? Met mijn telefoon heb ik geen last van die prijzen. Telefoons zitten overigens over het algemeen op 3G netwerk en dat is nog relatief snel.

 • Corine van der Fits
  Posted 02/06/2008 1:14 pm 0Likes

  Gaaf he? Je kan het ook verder uitwerken: ik gebruik de lifehack van het pluk & play pakket http://www.pluk-in.com/pluknplay/ Tussen de, ik geloof, 32 cent per dag en 2,50 ben je online. Ik gebruikte eerst een toestel (G2 denk ik). Dan was het fijn dat je internet had maar ontzettend traag omdat telefoons niet ingericht zijn op dataverkeer. Ik heb pluk’n’play op m’n Mac en dat werkt toch wel erg prettig. Settings voor de telefoon kun je opzoeken op: http://www.pluk-in.com/pluknplay/apn_mobiel_netwerk_nederland.php Pas inderdaad op via de telefoon; vele zijn inderdaad duur (KPN).

 • sanderg
  Posted 02/06/2008 12:32 pm 0Likes

  Let op, onbeperkt internet hoeft niet inclusief het dataverkeer van een laptop te zijn.

 • Matthijs Roumen
  Posted 02/06/2008 12:03 pm 0Likes

  @Reinier: Dank voor de aanvulling! Zonder username en ww werkte het bij mij in ieder geval wel met de provider KPN Hi.

 • Reinier
  Posted 02/06/2008 11:58 am 0Likes

  Als het goed is zijn gebruikersnaam en wachtwoord bij T-Mobile als volgt:
  tmobile/tmobile

  Dit werkt in ieder geval bij mij.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]