Introductie G1 en het Android platform

Polle en Paul deden vandaag als live verslag van de introductie van de G1 en het Android dev camp. Zelf heb ik daar enkele video interviews gehouden met mensen die al even met deze telefoon hebben mogen spelen of er applicaties voor gemaakt hebben. De meningen zijn verdeeld of het platform in 2009 of in 2010 de iPhone en Windows Mobile voorbij streeft, maar dat het gaat gebeuren lijkt geen twijfel over. Ook een aantal tips van developers wat de voordelen zijn van het Android platform om applicaties op te bouwen. Een viertal video interviews:

Onafhankelijke mobiel consultant Raimo van de Klein over zijn visie op de G1 en Android.

[HTML1]

Raimo’s collega Yuri laat een augmented reality applicatie zien en geeft zijn visie over Android

[HTML2]

Alexander Muse van Big in Japan spreekt over de applicaties, waaronder Shopsavvy, die hij ontwikkeld heeft op het Android platform. Interessant hierbij is ook het blog te lezen over zijn 2009 Android voorspellingen.

[HTML3]

En de enige Nederlander die al een Android applicatie had gebouwd, RoelandP, geeft tips hoe hij in een week al een Android applicatie gemaakt heeft

[HTML4]

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

8 Comments

 • Frank Meeuwsen
  Posted 10/01/2009 9:41 am 0Likes

  Bas, dank voor de verslaglegging en de goede video’s! Ik ben erg benieuwd naar Wikitude. We hebben er al eens over geschreven en dit zijn typisch de soort applicaties die het mobiele web wel eens de doorbraak kunnen geven. Niet alleen denken in pagina’s en browsers, maar in koppelingen, applicaties en mogelijkheden

 • roelandp
  Posted 09/01/2009 4:08 pm 0Likes

  Ha Bas, leuke interviewts zo! Idd had ik je bold statement moeten ontkrachten over dat ik ‘eerste app-developer’ ben in Nederland. Want inderdaad zoals Simon hierboven al zegt zijn er al mensen mij voor geweest: Oa. Twitli van Christine staat al in de Android Market. Ook Buienradar heeft al een App in de Android Market. En natuurlijk is PicSay van Nederlandse komaf.

  Ik noem trouwens in mijn videootje de volgende handige weblinks voor Android-developers, althans waar ik veel aan heb gehad: http://anddev.org en http://droiddraw.org

 • J.
  Posted 09/01/2009 1:26 pm 0Likes

  Hmmm.
  Batterijduur schijnt ook een kwestie te zijn van settings tweaken (nee, da’s geen nederlands, maar je begrijpt wat ik bedoel :)) – schermverlichting kan bijvoorbeeld veel lager en dat scheelt al een stuk.

 • Bas van de Haterd
  Posted 09/01/2009 10:24 am 0Likes

  geen idee of dat zo is, ik hoorde ook slechte verhalen over de batterij duur, maar die werden ook weer tegen gesproken.

 • J.
  Posted 09/01/2009 10:10 am 0Likes

  Leuk, die video’s!
  Eén ding snap ik nog niet: Raimo heeft het over synchroniseren van Cal, Contacts etc., wil dat zeggen dat de G1 dat allemaal zelf ook opslaat? Is het dan niet zo dat je net als op een pc de online applicaties benadert?
  Ik las ook al ergens dramatische verhalen over roaming kosten in het buitenland zelfs als je roaming uitzet, omdat de G1 zelf elke paar minuten contact zoekt met het moederschip. Waarom?

 • Bas van de Haterd
  Posted 09/01/2009 9:28 am 0Likes

  @Simon: dan klopt mijn informatie niet, excuus (ook aan Christine)

 • Simon
  Posted 09/01/2009 1:15 am 0Likes

  Leuke video’s! Roeland is volgens mij niet de eerste Nederlander die een Android app heeft gebouwd. Christine Karman http://www.christine.nl/ heeft 3 Android apps gemaakt namelijk een twitter app, mailclient app en een location app. Zij was ook een van de sprekers bij ADCA. Trouwens vind ik het wel een leuke app van Roeland, en kudos aan de organisatie.

 • Matthijs Roumen
  Posted 09/01/2009 12:21 am 0Likes

  Leuke video’s Bas!

Comments are closed.