iPad app review: The Early Edition

Met de komst van meer en meer apps op de iPhone en iPad is het vinden eigenlijk nog een stuk lastiger geworden. Ik review elke week een nieuwe app voor de iPhone of iPad en help jou met je keuze door je te verbazen, te inspireren of makkelijker en sneller te laten werken.

Vandaag is dat ‘The Early Edition’, mijn manier om de RSS feeds uit Google Reader in een erg mooie weergave te gieten en zo op een prettige manier mijn content op de iPad te consumeren.

Veel plezier!

De app download je hier in de app store, voor € 3,99

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

11 Comments

 • Willem
  Posted 04/05/2012 7:01 pm 0Likes

  Kan je zeggen hoe je moet inloggen met deze app? Ondersteunt de app OAuth of moet ik mijn Google password ingeven? Dat vind ik eigenlijk niet te vertrouwen.

 • Folkert
  Posted 13/04/2012 7:17 pm 0Likes

  Als ik de redactie van http://www.Lifehacking.nl was zou ik de naam maar eens in http://www.iLifehacking.nl gaan veranderen, Android kennen jullie niet? 🙁

  • Kees Romkes
   Posted 14/04/2012 11:02 pm 0Likes

   Folkert, je bent van harte welkom om Android apps te komen ‘verkopen’ bij Lifehacking, helaas ben ik zelf alleen in het bezit van Apple hardware. Ik sta er echter helemaal voor open!

   • Folkert
    Posted 16/04/2012 7:13 pm 0Likes

    @Kees: geeft niet dat je alleen Apple hardware hebt, niemand is perfect 😉 Ik dank je voor je uitnodiging om Android apps te komen ‘verkopen’. Maar ik denk dat ze daar bij Androidworld.nl of Androidplanet.nl (trouwens volgens mij een zusje van iPhoneclub.nl) beter in zijn.

    ‘The Early Edition’ ziet er trouwens goed uit, echt een beetje een krant. En ik ken op dit moment voor mijn Asus Eee Transformer (eerste versie) geen alternatief die dat heeft. Zelf gebruik ik met name Taptu en Google Currents die beide in Google Play te vinden zijn (https://play.google.com/store).

    Voor tablets begrijp ik nog wel dat ontwikkelaars eerst apps maken voor de iPad, voor smartphones echter niet, omdat er 3x zoveel smartphones onder Android werken dan onder iOS.

    • Patrick Ahles
     Posted 17/04/2012 5:03 pm 0Likes

     @Folkert: bedoel je dan Android 2.2, 2.3, 3.0 of 4.0? Alle gekheid op een stokje: dat geeft wel het probleem aan voor Android. Er is te veel versnippering. En van ontwikkelaars begrijp ik dat ontwikkelen voor Android veel moeilijker is dan voor iOS. Dus heel gek is het niet

     • Folkert
      Posted 17/04/2012 6:58 pm 0Likes

      Ik heb een Asus Eee Pad Transformer TF101, voorzien van Android 4.0.3. Dat is de Android-versie die zowel voor tablets als smartphones gebruikt kan worden. Op mijn Samsung Galaxy SII heb ik sinds vorige week ook 4.0.3. Google doet zijn best om versnippering te voorkomen, alleen willen leveranciers nog wel eens een schil over het pure OS gooien. Is bij 4.0.3 totaal niet nodig. Het is idd waar dat het ontwikkelen van een app voor Android daarom meer voeten in aarde heeft. Echter, als je nagaat dat 3/4 van alle smartphones tegenwoordig op Android draait vind ik dat de ontwikkelaars, en hun opdrachtgevers, nogal wat van de markt links laten liggen 😉

    • Kees Romkes
     Posted 18/04/2012 12:44 pm 0Likes

     Folkert, Patrick, laten we de discussie over het welles/nietes van Android maar even buiten de deur houden. Ik ga eens serieus kijken naar Google currents.

 • Oskar van Rijswijk
  Posted 13/04/2012 12:28 pm 0Likes

  Da’s ook toevallig: afgelopen Paasweekend was deze mooie app in de aanbieding (€0,79). Ik gebruik The Early Edition (website: http://goo.gl/NsEr2 ) voor een beperkte zelf samengestelde selectie van nieuwsbronnen. Daarmee is het letterlijk mijn krantje bij het ontbijt,

  Voor het consumeren van mijn grote hoeveelheid feeds in Google Reader gebruik ik op mijn iPad de daarvoor bijzonder complete app: Mr Reader (website: http://goo.gl/ucv6v ). Deze app kost €2,99.

  Wil je ook lekker kunnen ‘bladeren’ op je iPad én hulp bij selectie uit zeer vele bronnen kun je deze apps gebruiken: Flipboard (website: http://goo.gl/APNby ) en het sinds deze week ook in Nederland in de App Store beschikbare Google Currents (website: http://goo.gl/bI7Et ). Beide apps zijn gratis.

  • Kees Romkes
   Posted 13/04/2012 4:09 pm 0Likes

   Oskar, The Early Edition heeft ook de mogelijkheid dit allemaal te doen. Het is even zoeken en komt niet uitgebreid onder de aandacht in mijn screencast, maar het ís er wel!

 • Patrick Ahles
  Posted 13/04/2012 11:29 am 0Likes

  Link naar de app was handig geweest: http://itunes.apple.com/us/app/the-early-edition-2/id471813327?ls=1&mt=8

  Evenals de prijs: € 3,99.

  • Kees Romkes
   Posted 13/04/2012 4:07 pm 0Likes

   Thanks voor je reactie Patrick! Direct het blog aangepast met de link!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]