iPhone-hack : wie mag jou wel wakker bellen of tijdens een vergadering storen?

Selectief bereikbaar op je iPhone: de silent ringtone.

’s Nachts wil je liever niet gestoord worden. Toch wil je soms (of altijd) voor een aantal mensen wel bereikbaar zijn. Een kind op schoolkamp, een (zieke) ouder, je vriendje… Maar als je je iPhone op stil zet dan gaat dat niet, en de iPhone biedt helaas niet zoals mijn vorige telefoon profielen.
Daar is nu een oplossing voor: de silent ringtone.
Je kiest voor de mensen die je altijd mogen storen een eigen beltoon. Vervolgens zet je bij menu instellingen -> geluid -> de standaardbeltoon voor iedereen op de silent ringtone, Opgelost! Alleen de mensen die een eigen beltoon hebben kun je nu horen, de rest belt met de silent ringtone, onhoorbaar dus.

Waar kun je de silent ringtone voor gebruiken:

1. Wijs de ringtone toe aan mensen die je niet wilt horen als ze je bellen (maar je kunt wel zien dat ze bellen of hebben gebeld)
2. Wijs de ringtone toe aan iedereen (menu: Instellingen -> geluiden -> beltoon) en wijs vervolgens een hoorbare ringtone toe aan mensen die je mogen storen (via contacten –> wijzig –> beltoon) Je kunt de silent ringtone ook vlak voor het slapen gaan aan iedereen toewijzen, dan hoor je de rest van de dag de oproepen wel, maar ’s nachts alleen van degene met een andere beltoon.
Je kunt natuurlijk nog steeds je telefoon gewoon op stil zetten als je door niemand gestoord wilt worden. : )
_____________________________________________________________________

Hoe werkt het?
Na het aanschaffen van de silent ringtone ontvang je via de mail een download link. Na het un-zippen van dit bestand sleep je het audiobestand naar iTunes.
Koppel je iPhone aan je computer. Ga vervolgens in iTunes naar de tab: ringtonen en stel hem in op: synchroniseer ringtonen (kies voor ‘Alle ringtones’ of ‘Geselecteerde ringtones’. Klik op ‘sync’ en de ringtones zullen worden gesynchroniseerd met je iPhone.

Ga op je iPhone naar ‘Instellingen’ en vervolgens naar ‘geluiden’ en vervolgens ‘beltonen’ en je zult een nieuwe beltoon-selectie genaamd ‘aangepast’ zien.
Stel de beltoon in op silent ringtone.

Dan ga je naar je contacten en geef je de mensen voor wie je altijd bereikbaar wilt zijn een andere beltoon. Hopla!

Veel plezier (en rust)

p.s. Wel handig trouwens om de mensen die je toelaat even te instrueren:  “Als jij me belt ’s nachts kan ik je horen”, en maak ze dan even duidelijk welke tijdstippen je niet gestoord wil worden.

 

Met dank aan Renger Koning (voor de silent ringtone) en Martijn Aslander (voor het samen bedenken)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

7 Comments

 • Dirk-Jan
  Posted 09/08/2011 11:03 am 0Likes

  Het is wel mogelijk om vanuit itunes een mp3 om te zetten naar een ringtone. En dat kost helemaal niets meer dan een beetje tijd.
  B.v. http://forum.iculture.nl/wiki/Handleidingen:Ringtones-maken-via-iTunes laat zien hoe je dit doet onder windows. Of via http://www.youtube.com/watch?v=ATux0htpj6U.

 • Han
  Posted 19/07/2011 11:59 am 0Likes

  @anja @daniel Je zou natuurlijk wel een mp3tje zonder geluid uit je collectie om kunnen zetten tot beltoon met een ringtone designer app.

 • Anja Wassenaar
  Posted 19/07/2011 11:44 am 0Likes

  @daniel Een mp3 bestand op je iPhone zetten is helaas niet mogelijk.

 • Jeroen
  Posted 19/07/2011 11:25 am 0Likes

  Ow ja, voor de Nederlanders onder ons, het programma kost iets van 3 euro of iets dergelijks. Ik vind het het zeker waard.

 • Jeroen
  Posted 19/07/2011 11:23 am 0Likes

  Ik heb een Android-telefoon en gebruik hiervoor Tasker: http://tasker.dinglisch.net/
  Ik heb ingesteld, dat als ik thuis ben (Mijn Wifi-signaal in de buurt), tussen 0.00 en 07.00, het geluid uit moet. Tenzij bepaalde contacten me bellen.

  Ook kan het programma bijvoorbeeld aan de hand van je calendar-entries het geluid uitschakelen. Stel je voor dat je vergadering van 14.00 tot 16.00 hebt gepland, dan kan ie automatisch het geluid uit zetten.

 • Daniel
  Posted 18/07/2011 10:28 am 0Likes

  Leuk idee, maar moet je hiervoor betalen? Iedereen kan toch een leeg mp3 bestand op zijn iphone zetten en instelle als ringtone? Of kun je op een iPhone soms niet je eigen geluidsbestanden gebruiken?

Comments are closed.