Dit is de allerbeste persoonlijkheidstest

Het internet staat vol met allerlei soorten testen die je kunt invullen. Van de CITO-toets op de basisschool tot persoonlijkheidstesten die antwoord geven op de vraag “Welke baan past bij mij?”. Toch zijn er maar weinig testen die een goed antwoord geven op de vraag: “Wat voor persoon ben ik?”. Wij vonden een leuke persoonlijkheidstest die zo goed is, dat het gewoon eng is. Lees ook: Welk van deze productiviteitstypes ben jij?

home-16personalities-community16 Personalities

Op de website van 16 Personalities kun je een persoonlijkheidstest uitvoeren die je indeelt in 1 van de 16 persoonlijkheidstypen die we kennen. 16 persoonlijkheidstypen voor meer dan 7 miljard mensen lijkt weinig, maar het is accurater dan je zou denken. De theorie achter de persoonlijkheidstest is een combinatie van theorie achter de Vier Temperamenten, de Big Five persoonlijkheidskenmerken en de Myers-Briggs Type indicatoren.

De persoonlijkheidstypen zijn opgedeeld in 4 categorieën: analisten, diplomaten, schildwachten en en verkenners. Binnen deze categorieën zijn er weer 4 soorten persoonlijkheden. Het resultaat zijn bijzonder specifieke beschrijvingen met sprekende titels als Architect, Bemiddelaar en Avonturiers.

voorbeeldenVragen

De persoonlijkheidstest wordt afgenomen door middel van een reeks matrixvragen. Er worden stellingen genoemd en jij kan aangeven of je het ergens mee eens bent of niet. Je kan ook verschillende gradaties aangeven, waardoor je meer gewicht kan geven aan bepaalde overtuigingen.

Bekend

Een leuke eigenschap van de persoonlijkheidstest van 16 Personalities is de voorbeelden die je krijgt bij de resultaten van de test. De test is toegepast op enkele bekende mensen, waarmee jij je zou kunnen identificeren. Van acteurs en schrijvers tot fictieve personen uit boeken en films; er zit altijd iemand tussen die je kent.

logisticus

Bekende mensen met het ‘Logisticus‘-persoonlijkheidstype zijn Sting, Denzel Washington en Angela Merkel.

bevelhebber

Bekende ‘Bevelhebbers‘ zijn Steve Jobs, Gordon Ramsay en Harrison Ford.

Resultaten

Na het invullen van de vraag, krijg je te zien welke persoonlijkheidstype je bent en welke beschrijving daarbij hoort. Op basis van een aantal variabelen en tegenstellingen, word je persoonlijkheid duidelijk weergegeven. Ook zie je een bekende uitspraak die bij jouw persoonlijkheidstype past.

Door je email in te vullen, kun je de resultaten naar je toe laten mailen.

leidinggevende

Doe de test hier.

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]