iTypeFastr geeft je iPhone een beter toetsenbord

itypefastr.pngOp The Next Web in Amsterdam is een nieuwe iPhone-applicatie van Nederlandse bodem live gaan. iTypeFastR is een revolutionaire app voor de iPhone Keyboard. Het iPhone keyboard is namelijk net iets te klein om lekker op te typen. iTypeFastR heeft daar een mooie oplossing op gevonden. Je kunt er sneller berichten mee schrijven, zonder al te veel tikfouten.Dit doen ze door het toetsenbord op een alternatieve manier in te richten.

Het iTypeFastR keyboard werkt door het aangepaste QWERTY ontwerp. Van de letters die het meest gebruikt worden in de Nederlandse taal, zijn de toetsen groter gemaakt. En door slim te schuiven met alle beschikbare pixels, blijven de weinig gebruikte toetsen onveranderd. Onderstaand vind je een korte impressie van iTypeFastr.

[HTML1]

Met behulp van Twitstat heeft iTypeFastR de meest gebruikte toetsen uit 1 miljoen tweets geanalyseerd. Op basis van deze analyse is het ontwerp van het iTypefastR keyboard gebaseerd. Daarna is in een gesloten bèta-test (wederom met een aantal Twitter-gebruikers) de vormgeving en de indeling van het toetsenbord verder geperfectioneerd.

iTypeFastR is gratis voor de eerste 5.000 gebruikers. Als dank zal iTypeFastR vragen om feedback, om de app beter te maken en het aan anderen te laten zien. Anderen kunnen iTypefastR 20 dagen gratis testen, daarna is het te koop voor $ 3,99.

Voorlopig is iTypeFastR alleen beschikbaar voor ‘jailbroken’ iPhones. Je kunt de app downloaden met Cydia. Op de website van iTypeFastR lees je hoe de software is ontstaan en vind je meer informatie over het ontwerp, de input van het originele testteam en meer over de mensen achter iTypeFastR.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • MBeijer
  Posted 20/04/2009 2:46 pm 0Likes

  Weet iemand of iets dergelijks ook bestaat voor windows mobile (HTC)?

 • boerke
  Posted 19/04/2009 6:44 pm 0Likes

  Ik heb het geprobeerd, ik weet echter niet of ik nu bij de “gratis” mits feedback,
  of 20 dagen gratis mensen behoor…..
  Maar ik type inderdaad faster… met een stuk minder fouten.
  Top is wel dat het nieuwe toetsenbordje overal opduikt.
  En dat je kan afwisselen met het oude geheel, dat wat meer leestekens heeft in
  het numeriek gedeelte.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]