Je Androidtelefoon sneller maken door apps af te sluiten met Advanced Task Killer

Op Androidtelefoons blijven sommige apps op de achtergrond actief, terwijl je de app wel hebt afgesloten. Soms is dat handig, omdat je op die manier nog wel notificaties krijgt. Maar soms vertraagd dat juist ook je telefoon. Met Advanced Task Killer kun je gemakkelijk alle apps op de achtergrond beëindigen zodat je telefoon sneller werkt en je accu langer meegaat.

Advanced Task Killer

Het gebruik van Advanced Task Killer is heel eenvoudig. Installeer de app op je Androidtelefoon door op de link te klikken, of door het programma te zoeken in de Play-store. Als je daarna de app opent krijg je een lijst te zien van de op dat moment actieve apps. Klik op de grote “Kill selected apps” en alle actieve apps worden afgesloten. Wil je sommige apps op de achtergrond toch actief laten, vink die dan uit.

Door op het knopje ‘Menu’ te klikken heb je extra mogelijkheden. Zoals het maken van een ‘ignore list’. Apps die je op deze lijst zet worden niet gestopt en blijven altijd op de achtergrond draaien. Ook kun je een frequentie instellen wanneer apps afgesloten moeten worden. Wanneer je de Advanced Task Killer op je beginscherm zet, kun je elke keer voor het afsluiten van je telefoon, in twee klikken alle overbodige apps uitschakelen.

In onderstaande video wordt de hele app nog een keer duidelijk uitgelegd.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek2Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

2 Comments

 • Senol Tapirdamaz
  Posted 23/01/2014 8:47 am 0Likes

  Ik heb ook tijden lang een taskkiller gebruikt tot ik me er wat meer in ging verdiepen en er steeds meer achterkom dat in een android toestel een taskkiller helemaal geen toegevoegde waarde heeft.

  Maar goed dat is een andere discussie.
  Ook een hele goede uitleg over taskkillers en ram in Android: http://androidworld.nl/nieuws/aw-special-de-zin-en-onzin-van-taskkillers-in-android/ kan ik iedereen aanraden om te lezen.

  • Freerk Terpstra
   Posted 23/01/2014 10:01 am 0Likes

   Bedankt voor je toevoeging. Ik lees inderdaad verschillende meningen en ervaringen op internet over Task Killers. Ik merk dat vooral bij de oudere telefoons het wel kan helpen de telefoon sneller te maken. Gebruikers van nieuwe telefoons zullen misschien minder verschil merken.

Comments are closed.