Je hoeft niet elke dag je bed op te maken

Voor een productieve dag is een goede nachtrust van uiterst belang. Daarom, en vanwege de hygiëne natuurlijk, moet je je beddengoed regelmatig in de was doen. Maar moet je ook steeds netjes je bed opmaken?

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/hierom-moet-je-je-lakens-wassen/

Als kind heb je waarschijnlijk geleerd om elke ochtend na het opstaan je bed op te maken. Maar is dat eigenlijk wel zo’n goed idee? Schijnbaar niet.

Wat gebeurt er?

’s Nachts transpireer je behoorlijk, en al dat zweet komt natuurlijk in je lakens, kussen en matras terecht. Als je meteen na het opstaan je bed opmaakt, vouw je je vochtige slaapplek dicht, waardoor de boel minder gauw opdroogt en een prima omgeving vormt voor bacteriën en schimmels om zich te vermenigvuldigen.

Niet (meteen) je bed opmaken dus

Als je in plaats daarvan je lakens terugvouwt, kan het beddengoed opdrogen en kan er meer lucht bij, waardoor bacteriën en schimmels minder snel groeien, evenals stofmijt en bedwantsen.

Als je de lakens aan het vervangen bent, kun je natuurlijk wel het bed mooi opmaken omdat dit nieuwe beddengoed schoon en droog is. En na een paar uur kun je ook je opgedroogde slaapplek gewoon opmaken.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]