Handig je internetsnelheid testen

Je kunt eenvoudig de snelheid van je internetverbinding testen. Via speedtest.net kan dat, of via een pagina die je internetprovider ervoor heeft ingericht, zoals bijvoorbeeld Ziggo, KPN en UPC.  Maar dat is altijd een moment opname. Handig om een storing op te sporen, of het alleen aan jouw machine ligt of dat het de hele verbinding is. Maar soms wil je weten wat de gemiddelde snelheid is van je internetverbinding. En dat kan. Waarschijnlijk kom je wel eens op YouTube.com komt. En aangezien Google al die video data naar je computer stuurt weten ze dus ook hoe snel je verbinding is. En die data is voor jou beschikbaar op www.youtube.com/my_speed. Zo kom ik er dus achter dat mijn verbinding achter blijft bij het gemiddelde, maar ook dat de rest van Groningen bij het gemiddelde van Nederland hoort.
Die verhoging halverwege de grafiek (de zwarte lijn) heb ik denk ik zelf veroorzaakt doordat ik mijn wifi-router een beetje anders heb opgesteld waar ik eerder al over schreef. Leuke data dus =]

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author