Je mobiele oproepen in Google Agenda

Soms vraag ik mijzelf af wanneer ik ook weer een bepaald telefoongesprek heb gevoerd, of wanneer ik de laatste keer met mam aan de telefoon heb gehangen. Af en toe is het handig om een overzicht te hebben van het aantal telefoongesprekken dat je met een klant hebt gehad, of wil je inzicht krijgen in je gemiste oproepen. Wanneer je gebruik maakt van je smartphone, kan je via de call log deze informatie, mits wat zoek- en puzzelwerk, terugvinden.

Mits wat zoek- en puzzelwerk” is bij mij doorgaans de trigger om in lifehackingmodus over te gaan. Even jezelf afvragen wat de ideale oplossing is en dan deze opsnorren via het internet. Zou het dus niet handig zijn als je je volledige call log in kalendervorm zou kunnen raadplegen?

There’s an app for that

Uiteraard zijn er al handige Harry’s op dat idee gekomen, in die mate zelfs dat er apps voor bestaan. Persoonlijk ben ik Android-gebruiker en in Google Play vond ik het gratis CallTrack. Dit tooltje zorgt ervoor dat iedere inkomende, uitgaande of gemiste oproep netjes wordt geregistreerd in een Googe Agenda.

Instellen? Eitje! In stap één  heb ik een aparte agenda aangemaakt met de bevattelijke naam ‘Call Log’. Vervolgens installeerde ik CallTrack op mijn smartphone, koppelde mijn nieuwe agenda, en liet éénmalig de volledige call log synchroniseren. Klaar was Kees!

Daarna ging ik piepen in mijn nieuwe agenda. Waarlijk, daar stonden netjes alle oproepen op datum en tijdstip vermeld. Met de welbekende zoekmogelijkheden van Google is het nu eenvoudig om snel informatie over telefoongesprekken op te snorren.

Het voordeel van een kalender is het visuele overzicht. Wil je liever je log in een spreadsheet? Gebruik dan Remote Call Log, een appje dat deze informatie in een Google Spreadsheet dumpt.

iPhone gebruikers, kennen jullie het equivalent van bovenstaande apps? Laat gerust even weten in onderstaand commentaar!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

7 Comments

 • Pascal
  Posted 16/01/2018 9:15 pm 0Likes

  Hallo,ik heb de Call Track net geïnstalleerd maat ik vind het maar een drukke boel nu in mijn agenda.Hoe kan ik dit weer wissen? Ik heb de app reeds verwijderd,maar de logs blijven staan.Help?

 • Richard
  Posted 02/12/2013 2:19 pm 0Likes

  “Daarna ging ik piepen in mijn nieuwe agenda.”

  Piepen?

  • Renaat Toppets
   Posted 02/12/2013 3:06 pm 0Likes

   Vlaams voor ‘een kijkje nemen’. Leuk hé, die taalverschillen tussen de buren 😉

  • Gerrit Jacobs
   Posted 04/12/2013 11:49 am 0Likes

   Over ‘eitje’ zullen we maar zwijgen 🙂

 • Frank Meeuwsen
  Posted 02/12/2013 9:39 am 0Likes

  Voor iOS is het wat lastig als ik een paar minuten rondkijk online. Ik zie developers roepen dat het niet kan, mits je een jailbroken iPhone hebt. Maar ik zie eveneens apps als deze: https://itunes.apple.com/us/app/callog/id327883585?mt=8
  Andersom gedacht: Dit zou toch een prachtige dienst zijn die je telecomprovider kan aanbieden?

 • Wim
  Posted 02/12/2013 8:55 am 0Likes

  Ik ben zelf fan van smsbackup+
  Deze doet exact hetzelfde maar kan daarnaast ook backups van smsjes en whatsapp maken richting gmail. Met daarbij in te stellen labels uiteraard.

Comments are closed.