Kast van dozen

Wat doe je met de overgehouden dozen van je verhuizing? Een kast maken natuurlijk!

Zelf zat ik met een probleem; net verhuist, geen vervoer om een kast bij de bouwmarkt / meubelboer op te halen en nog een berg aan verhuisdozen die ik over had. Na een kleine week was ik het wel zat om telkens mijn broeken van onderuit een doos op te vissen. Een beetje geinspireerd door deze posting op lifehacker.com besloot ik een kast in elkaar te zetten.

macgyverkast_edited.jpg

Nou is dit natuurlijk niet de meest fraaie oplossing, maar het werkt prima als tijdelijke kast! Ik hoef niet eindeloos in de dozen te graven en ik kan makkelijk bij de spullen die ik zoek. En voor een plek waar het niet permanent in het zicht staat (schuur of zolder) is het natuurlijk ook een leuke en makkelijke oplossing. En het kan zo groot als je zelf wil natuurlijk!

Wat vind je van deze hack?
7Te gek2Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

8 Comments

  • www.gelder.tk
    Posted 02/06/2008 9:30 pm 0Likes

    Ben je al eens in kinder speel paradijs “de holle bolle boom” geweest
    daar hebben ze ook zoiets alleen zijn het dan fel gekleurde bollenkisten
    om de schoenen van de spelende kinderen in te doen.
    hollebolleboom.nl

  • riekus
    Posted 27/05/2008 2:35 pm 0Likes

    @jeroen: thanks voor de tip. Zal het eens uitproberen als ik thuis ben, want de situatie die Matthijs schetst, kleren opgraven uit een doos, is bij mij nog altijd dagelijkse werkelijkheid

  • Jeroen
    Posted 27/05/2008 12:53 pm 0Likes

    Die stevige verhuisdozen kun je ook gebruiken zonder te zagen of snijden: de flappen aan de bovenkant vouw je om naar buiten, zet ze vast met een stukje tape of bindt er een touw omheen (rondom) en stapel ze op met de open kant naar voren (dus op z’n zijkant). De dozen zijn hierna nog gewoon bruikbaar.

  • Matthijs Roumen
    Posted 26/05/2008 4:42 pm 0Likes

    @Pjotr NL: Zo vaak verhuis ik niet hoor 😉 Als ik de dozen niet op deze manier had gebruikt waren de dozen waarschijnlijk sowieso bij het oud papier beland.

  • Pjotr NL
    Posted 26/05/2008 4:34 pm 0Likes

    Dit is een hoop moeite voor een kast. en volgens mij ook niet echt milieuvriendelijk. als je iedere keer een kartonnen kast maakt gooi je wel erg veel oud papier weg.

  • Matthijs Roumen
    Posted 26/05/2008 3:15 pm 0Likes

    @riekus: Dat is inderdaad vervelend. Voordeel is wel dat die dozen een stukje steviger zijn.

  • riekus
    Posted 26/05/2008 3:09 pm 0Likes

    handig! ik zit nog met hetzelfde probleem. Enige verschil is dat ik van die ‘officiële’ verhuisdozen heb die aardig prijzig zijn, herbruikbaar, en dus niet heel verstandig om daar in te gaan zagen ..

  • Matthijs Roumen
    Posted 26/05/2008 1:33 pm 0Likes

    Zoals je ziet kwam ik nog wel een paar dozen tekort 😉 Het kan natuurlijk netter!

Comments are closed.