KeeFox integreert Keepass en Firefox

keefoxGebruik je Keepass om je wachtwoorden op te slaan, dan kan de Firefox extensie KeeFox een welkome aanvulling zijn. Met deze extensie heb je direct toegang tot je Keepass database en kunnen logins en wachtwoorden direct worden ingevuld. Het werkt tevens de andere kant op, vul je een login en wachtwoord in, dan kun je deze direct via KeeFox opslaan in je Keepass database.

We hebben eerder een aantal manieren besproken om wachtwoorden op te slaan, mijn favoriet blijft het gebruik van programma’s als Keepass. Open-source en gratis te downloaden in een veelheid van besturingsystemen. De combinatie met KeeFox geeft je een aantal extra mogelijkheden in je browser zoals het automatisch invullen van loginformulieren, automatisch verzenden van inlogformulieren en de mogelijkheid om meerdere Keepass databases te openen. De extensie Keefox is nog redelijk nieuw en kan wat vreemd reageren in combinatie met andere extensies, maar mijn ervaring na plusminus 1 maand gebruik is dat je wachtwoord-database in elk geval ongeschonden blijft. Firefox- en Keepass-gebruikers die in zijn voor wat experimentele extensies, probeer Keefox eens!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

12 Comments

 • Gerard
  Posted 25/11/2016 12:45 pm 0Likes

  Ik heb de keefox plugin geïnstalleerd en heb de knop nu bovenin de balk staan. Alleen werkt het niet. Als ik dan over de knop schuif met de cursor of er op klik verschijnt de melding “Start keepass” terwijl keepass al gestart is en ik daarop ben ingelogd met mijn masterpassword. Als ik dan opnieuw start verandert er niets. Ik wel gewoon keepass openen en via copy paste invullen maar dat lijkt me niet de bedoeling.
  Al gezocht in de help functie maar krijg het niet opgelost.

 • Ronald
  Posted 25/05/2010 1:28 am 0Likes

  Ik bewaar alles in mijn sleutelhangertoegang (Mac) Het wordt naadloos gesynced via mobile.me en ik sla er ook beveiligde notities in op. begin me een beetje zorgen te maken over de veiligheid gezien het hier nergens genoemd wordt als optie. (Ook niet in het artikel “6 manieren om je wachtwoorden op te slaan”…

 • Directorio Web
  Posted 03/05/2010 9:24 pm 0Likes

  Sterker nog in Firefox is het helemaal niet beveiligd. Als je naar instellingen gaat en kan je er voor kiezen om alle usernames met wachtwoorden te tonen. Dit is niet afgeschermd dor een wachtwoord. Iedereen die dus achter je PC of Mac zit kan dit dus gewoon zien. Mooie aan Keepass is dat het ook encrypted is. Database gooi je in de dropbox (ook encrypted) zo altijd je wachtwoorden veilig bij je.

  Extensie ga ik zeker proberen. Bedankt Frank

 • Grasland
  Posted 03/05/2010 10:50 am 0Likes

  Ik gebruik sinds ongeveer een half jaar de dienst en applicaties van Lastpass. Hiervan is naast een plugin voor iedere browser ook een iphone applicatie beschikbaar. Ook is het mogelijk om behalve accountgegevens notities op te slaan.

 • Wilco Sinnema
  Posted 03/05/2010 5:28 am 0Likes

  Ik heb jaren onder Windows met Whisper gewerkt. Werk sinds begin dit jaar hoofdzakelijk met Ubuntu. Was dus ook op zoek naar nieuwe password manager en inderdaad, op de Linux port van KeePass uitgekomen: http://www.keepassx.org/. Werkt goed! Passwords zijn via Excel-sheet eenvoudig te migreren.

 • Frank Meeuwsen
  Posted 01/05/2010 8:27 pm 0Likes

  @Marcel Je wachtwoorden in Firefox bewaren is net wat onveiliger. Tenminste, als je een laptop gebruikt of je computer door meer mensen wordt gebruikt. Men kan makkelijker bij je wachtwoorden, in Keepass is het sterker beveiligd. Verder kun je in Keepass ook andere wachtwoorden voor bv wifi verbindingen of windows netwerken bewaren. Keepass is eveneens te synchroniseren over meerdere computers, met Firefox wachtwoorden is dat weer wat lastiger (maar niet onmogelijk).

 • Marcel De Beukeleer
  Posted 01/05/2010 1:41 pm 0Likes

  Firefox heeft toch ook een pagina met bewaarde wachtwoorden. Wat is daar niet goed aan?

 • Jan
  Posted 01/05/2010 6:37 am 0Likes

  Zelf gebruikt ik passpack.com

 • Robert Hertogs
  Posted 01/05/2010 12:20 am 0Likes

  Ik gebruik KeePass al een tijdje met veel plezier. KeeFox kende ik nog niet, maar klinkt veelbelovend. Ga plugin zeker proberen. Bedankt voor de tip!

 • Patrick
  Posted 30/04/2010 8:22 pm 0Likes

  Sinds een paar weken gebruik ik KeePass ook, en heb ik ook KeeFox ontdekt. Inderdaad geweldig zoals Frank al beschrijft. Een echte aanrader!

Comments are closed.