Kerststress om diner en cadeau’s? Niet nodig!

Hoewel kerst van oorsprong een feest is om de geboorte van Jezus te vieren, is het inmiddels uitgegroeid tot een familiefeest waarin eten en aardig zijn voor elkaar centraal staat. De kerstgedachte houdt dan ook in: ‘de instelling het beste te doen voor de mensen, zoals voorgehouden tijdens kerst’. Dit houdt niet in dat je je druk moet gaan maken om het kerstdiner en (dure) cadeaus, de grootste stressfactoren rond kerst. Met een ontspannen persoon maak je mensen veel blijer!

Kerstmaal

Een kerstmaal maken tijdens kerst hoeft echt niet meer moeite te kosten dan een dinertje voor vrienden. Binnen twintig minuten kun je een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Heb je een kerstdiner met veel mensen? Laat iedereen dan een gerechtje maken. Degene die altijd alles aan laat branden mag zorgen voor chocolade voor bij de koffie en thee na afloop!
Op deze manieren sta je zelf niet constant in de keuken en heb je tijd voor de mensen om je heen. Want zeg nou zelf, als je bij iemand gaat dineren kom je toch ook voor die persoon en niet voor een ingenieuze kerstmaaltijd?

– Ga je toch voor een uitgebreide maaltijd die veel planning vraagt, dan heeft lifehacker.com een planningtip voor je.
– Ook drankjes mogen niet ontbreken. Lifehack.org zette 10 mooie en niet te moeilijk te bereiden feestelijke drankjes op een rij.

Cadeau’s

Ook bij cadeau’s gaat het om de gedachte erachter. Steek er moeite in door je te verdiepen in de persoon voor wie je wat zoekt, niet door uren door de stad te zwerven zonder te weten wat je wilt gaan kopen. Een kleinigheidje dat bij iemand past wordt over het algemeen meer gewaardeerd dan een duur, maar nietszeggend cadeau. Als het cadeau dan ook nog eens mooi ingepakt is, laat je helemaal zien dat je moeite hebt gedaan!

– Zelf cadeaupapier maken? Met een zwart-wit printer maak je al stijlvol inpakpapier! Vooral handig voor een klein cadeautje om last minute in te pakken. Via Lifehacker.com.
– Een cadeau handig inpakken? Instructables vertelt je hoe.
Stepcase Lifehack geeft 7 tips voor originele cadeau’s.
– En The Art Of Manliness geeft er nog eens 50 voor mannen.

Ben je alleen tijdens de kerstdagen? Het hoeft niet erg te zijn, lees aldus Third Year Abroad!

Meer kersthacks die hier eerder verschenen:

Hoe kom je de Kerst door?
Servetten vouwen voor bij het kerstdiner
Last minute inpaktips
Geniet langer van je kaarsen
Hoe houden we de Kerst-stemming erin?

Fijne feestdagen!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

0 Comment

  • Karin de Zwaan
    Posted 23/12/2012 10:15 am 0Likes

    Mijn tip wanneer je wel voor een flink kerstdiner wilt gaan: rustig voorbereiden en dingen maken als ze jou uitkomen en dus goed gebruik maken van de vriezer 🙂 zo hebben wij afgelopen maandag de stoofpot al gemaakt en in porties in de vriezer gegooid. Gisteren heb ik het toetje voorbereid en vandaag maak ik soep. Geen hele dagen in de keuken maar gewoon af en toe een uurtje.
    Oh ja: wij krijgen twee dagen eters en eten twee dagen hetzelfde menu. Ook dat scheelt een hele hoop.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: