Keywords toevoegen aan Chrome om sneller een pagina te openen

Chrome is een snelle en veelzijdige browser waarmee de navigatiebalk verschillende functionaliteiten biedt. Zo kun je natuurlijk een url intypen om naar een website te gaan. Ook is het mogelijk om direct in Google te zoeken door je zoekwoord(en) in de balk te typen. Als je begint met het typen van de url van een website wordt deze automatisch aangevuld met mogelijke websites. Maar als er meerdere websites zijn die met dezelfde letters beginnen, moet je door typen totdat je de juiste website hebt. Of de juiste website selecteren uit de voorgestelde websites.

Bookmark Keyword

Om sneller naar specifieke websites te navigeren die je regelmatig bezoekt, is er de extensie Bookmark Keyword. Hiermee kun je aan favorieten een tag toevoegen waarmee je direct je gewenste website opent.

Installeren

Installeer de extensie door hier op ‘toevoegen aan Chrome’ te klikken. Vervolgens kun je opties van de extensie aanpassen door naar de instellingen van de extensie in Chrome te gaan. Bijvoorbeeld dat de website altijd geopend moet worden in een nieuw tabblad. Ook zie je daar extra commando’s die je kan toevoegen aan een actie:
:t – open in the new tab
:p – pin tab
:w – open in the new window
:i – incognito mode

Keywords options

Keyword toevoegen

Om websites toe te voegen ga je naar de website die je wil openen via keywords, vervolgens maak je hem favoriet door op de Ster te klikken in de navigatiebalk. Kies een map waarin je de website wilt opslaan en zorg ervoor dat je vooraan bij de naam een keyword meegeeft tussen [].

Keywords

Wanneer je hierna in de navigatiebalk typt: kw gevolgd door een tab, gevolgd door je keyword (in dit geval lh) zal de website verschijnen.

Keyword opdracht

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

  • Frank Meeuwsen
    Posted 02/12/2013 9:33 am 0Likes

    Werkt dit ook met bookmarklets? Dus ik geef een bookmarklet een tag en kan er via de omnibar bijkomen?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]