Kleding kopen hoeft niet voor de hoofdprijs

Nederlanders kopen steeds vaker kleding online. Volgens cijfers van het CBS is het percentage van de Nederlandse bevolking dat online kleding koopt in tien jaar verdrievoudigd. Alleen in Groot-Brittannië kochten mensen meer kleding online dan in Nederland. Qua aankopen lopen we dus redelijk voorop, maar hoewel we de reputatie hebben een zuinig volk te zijn, laat de gemiddelde Nederlander volgens diezelfde cijfers online heel wat deals liggen. Zonde, want dat kan makkelijk anders en wij laten je zien hoe.
Er zijn ontzettend veel manieren om te besparen op je online aankopen (en dat geldt overigens niet alleen voor kleding). Het draait allemaal om timing, maar ook om het inzetten van de juiste middelen. We zetten vijf manieren om geld te besparen bij het online kopen van kleding voor je op een rij.

Spaaracties
Zeg je spaaractie, dan denk je al snel aan de acties die de grote supermarkten met regelmaat organiseren. Maar er zijn ook steeds meer winkels die een eigen spaarprogramma hanteren zoals bij de webshop Jayno.nl, waarmee je met elke aankoop punten kunt sparen, die je op het juiste moment kunt verzilveren voor shoptegoed. En zeg nou zelf, daar heb je stiekem veel meer aan dan aan voetbalplaatjes, toch?

Vergelijkingssites
Op het gebied van technologie maken we massaal gebruik van vergelijkingssites, maar als het om kleding gaat doen we dat nog maar mondjesmaat. Terwijl er fantastische sites zijn die je helpen bij het zoeken van de beste prijs als je op zoek bent naar een kledingstuk van een bepaald merk. Op Kleding.nl kun je bijvoorbeeld zoeken op merken, maten, enzovoort, waarna de site je de beste prijs toont.

Sale
Als het gaat om kleding kopen op de ‘ouderwetse’ manier, kunnen de meeste mensen je precies vertellen wanneer de uitverkoopperiode is. Die periodes bestaan ook online (denk aan Black Friday), maar de meeste online kledingwinkels hebben ook gewoon een pagina Sale, waarop je op elk moment van het jaar de beste koopjes kunt vinden. Zo hoef je dus niet te wachten op de juiste periode, als je toch een goede deal wilt scoren.

Kortingscodes
Coupons en kortingscodes: Amerikanen smullen er al decennia van, wij moeten er hier in Nederland nog even aan wennen. Dat is enorm zonde, want met de juiste kortingscode kun je zo tien tot twintig procent op je aankoop besparen. Je hoeft daar echt niet alle winkels voor af, je kunt daarvoor gewoon sites gebruiken die het werk al voor je gedaan hebben, zoals Acties.nl.
Verzendkosten en e-mail marketing
Tot slot een item dat nog door heel veel mensen over het hoofd wordt gezien: de verzendkosten. Vrijwel iedere site rekent verzendkosten, maar we zien steeds meer sites die je de mogelijkheid bieden om je bestelling gratis te verzenden wanneer er besteld wordt boven een bepaald bedrag. Daarnaast zijn er ook veel sites die je een fikse korting bieden op je eerste bestelling wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief van de betreffende website. Op die manier kun je al snel enkele tot enkele tientallen euro’s besparen op zo’n bestelling.


Bij een aantal webshops ontvang je een korting wanneer je je inschrijft voor de nieuwbrief.

Het mag duidelijk zijn dat er nog heel veel valt te winnen op het gebied van online geld besparen. Uiteraard zijn deze tips niet op álle winkels van toepassing, maar je kunt er zeker van zijn dat als je, voor elke aankoop, heel even wat zoekwerk verricht, je op jaarbasis vele tientallen of zelfs honderden euro’s kunt besparen.

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

1 Comment

  • apkdownload
    Posted 07/03/2019 4:33 am 0Likes

    Very good articles thank you

Leave a comment

[wpterms id="3193"]