Knutsel je DIY Facebook LikeBox

Vriend-van-de-site Herman Kopinga presenteerde een tijd terug zijn LikeJar. Een glazen potje met daarbovenop een Facebook-button. Druk je erop, dan geef je een like. Een geinig DIY project waarmee in Herman’s woorden “…wat aandacht of liefde achterlaat voor degene, of de context of de plek”. En het inspireert tot nieuwe projecten.

Zijn LikeJar is al op veel plekken geweest en inspireert voor nieuwe vormen. Zo heeft Maker JanW de LikeBox ontwikkeld. Hetzelfde principe, maar dan in een stevige houten bak. Druk op de grote rode knop en je geeft een Like. Zowel de LikeJar als de LikeBox zijn niet echt met Facebook verbonden, maar dat zou een mooie volgende stap zijn. Toekomstvoorspellers hebben de mond vol van “The Internet of Things” waarbij allerlei apparaten met elkaar in verbinding staan via het net. Maar met speelse projecten als de LikeBox maak je in mijn ogen nog meer tastbaar wat het internet en sociale netwerken zijn en kunnen betekenen. Door fysiek ergens een Like te geven, of een +1 voor mijn part, kan die Like voor zowel gever als ontvanger meer waarde hebben.

De LikeBox van JanW kun je zelf maken door zijn stappenplan te volgen. Natuurlijk kun je er een eigen draai aan geven, dat is het fraaie van deze projecten.

 

LikeBox-2LikeBox-1

 

Janw – LikeBox op Instructables

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]