Koop producten goedkoper via grijze import

Als we iets online willen kopen zijn we al snel geneigd om de bekende Nederlandse webwinkels te bezoeken. Veel producten zoals tablets en telefoons zijn overal ter wereld hetzelfde, maar hebben niet overal dezelfde prijs. Zo kun je enorm veel geld besparen door bepaalde producten goedkoper uit China te bestellen. Het is niet echt netjes tegenover de Nederlandse markt, maar illegaal is het niet. Maak kennis met ‘grijze import’. Lees ook: Hoe kun je goedkoper producten uit de VS bestellen?

De risico’s van ‘grijze import’ zijn beperkt. Er zijn volop betrouwbare internationale webshops die vaak ook een heel goede service bieden. Bij bijvoorbeeld GeekBuying, BangGood, iBuyGou, GearBest en Coolicool koop je voor belachelijk weinig geld een smartphone of tablet, of allerlei andere gadgets.

Vergelijken

Er zijn ook websites om prijzen van verschillende bekende webshops te vergelijken, zoals chinaprices.us. Houd vooral ook de aanbiedingen van de webshops in de gaten: soms kun je flinke kortingen scoren boven op de toch al erg lage prijs, bijvoorbeeld met couponcodes. Nog een leuk voordeeltje: je hoeft vrijwel nooit verzendkosten te betalen. Voor de betaling is het handig een PayPal-account te gebruiken, dat geeft nog wat extra zekerheid.

Voor de beste deal moet je wél een beetje geduld hebben. Leveringen uit China duren vaak wel tot zo’n drie weken, al kun je een product als je bijbetaalt ook sneller in huis hebben. Ook loop je beetje risico. Zo kan het gebeuren dat u douanekosten moet betalen. Bij sommige websites, bijvoorbeeld iBuyGou, kun je dit risico afkopen door 5 procent over het totaalbedrag bij te betalen. Je krijgt dan de douanekosten terug als die worden aangerekend. Over het algemene is de kans dat je moet bijbetalen vrij klein. Op de verpakking staat vaak de melding dat het een gift betreft, of product met lage waarde. Maar als het door de douane wordt opengemaakt mag je alsnog belasting betalen. Bij enkele webshops kun je producten vanuit de EU laten verzenden in plaats van China. Je betaalt wel een klein beetje meer, maar voorkomt eventuele douanekosten. Wil je liever geen gokje wagen, dan is dat wat ons betreft de aanbevolen route.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Ronald
  Posted 07/06/2017 5:23 pm 0Likes

  Leuk stukje over shoppen in China. Het is inderdaad nog een beetje voor de pioniers, maar daarom zijn websites als chinaprices en https://www.compareimports.com erg handig om uiteindelijk de beste deals te vinden.

 • Koen
  Posted 21/03/2017 1:51 pm 0Likes

  Ik bestel al jaren zonder problemen op Banggood. Werkt voor mij echt fantastisch. Vooral veel kleine dingetjes die je hier in Nederland moeilijk kan vinden of die hier veel duurder zijn. Bijvoorbeeld LED lampjes etc

  Alleen met acuu’s moet je oppassen. Volgens mij hebben ze sinds een aantal jaar daar strengere regels voor. Ik heb namelijk al via verschillende sites accu’s geprobeerd te bestellen voor mijn laptop etc. Maar die zijn nooit aangekomen. Dit ligt niet echt aan de sites maar aan de doanne.

  Misschien explosie gevaar? of tegen drugssmokkel, ik weet het niet. Maar grote kans dat het dus niet binnenkomt!

 • Christiaan Koeter
  Posted 21/03/2017 9:26 am 0Likes

  Chinavasion.com is ook een goede website. Het loont soms als je toch al naar Azie op vakantie wil in Hong Kong te gaan shoppen en tot 430 euro belastingvrij in te voeren (mee te nemen).

 • Elly
  Posted 21/03/2017 8:45 am 0Likes

  Dit klopt, maar jullie vergeten een ding: als er iets mis gaat, kun je moeilijk beroep doen op garantie. Die Nederlandse importeur die je omzeilt hebt zal je echt niet helpen.
  Bovendien is het risico van de douane groter dan jullie beschreven, in ieder geval in België. De Standaard heeft daar onlangs nog een artikel over geschreven en de douaniers letten vooral op de regio van de afzender. En staat er geen ce keurmerk op het product, dan wordt het vernietigd. Dan mag het namelijk niet verkocht of geschonken worden in de Europese Unie.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]