Kopiëer je lange mails even tussendoor

Internet is nog steeds niet 100% betrouwbaar, en browsers trouwens ook niet.
Wanneer je lange e-mails tikt in je webmail is het handig om af en toe even op Ctrl+A (Windows = Alles selecteren) en Ctrl+C (Windows = Kopiëer naar het klembord) te drukken.
Mocht er dan iets misgaan met de verbinding of je browser, dan ben je tenminste niet meteen alle tekst kwijt.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

10 Comments

 • Dani
  Posted 05/08/2009 11:56 am 0Likes

  Bestaat er geen tool die dit voor je opslaat vanuit de webbrowser? Zodat je het nooit kan kwijt raken of makelijk terug halen?

 • Taco Jan Osinga
  Posted 18/11/2007 2:48 pm 0Likes

  In het verlengde van dit artikel heb ik op mijn blog nog twee tips gegeven: http://www.tacojanosinga.nl/news/11

 • Niek
  Posted 08/11/2007 11:40 pm 0Likes

  Ook vlak voor het versturen kan het handig zijn even alles te kopieren, voor het geval je een error krijgt. Ik type lange mails sowieso meestal in een tekstverwerker (mijn computer loopt vaak vast).

 • Roel Willems
  Posted 06/11/2007 8:52 pm 0Likes

  @ Jan: ctrl-s werkt in eigenlijk alle bekende mail programma’s maar is zoals je al aangaf heel erg handig. Eigenlijk DE lifehacker keyboardshortcut ongeacht wel programma je ook aan het gebruiken bent.
  @ Jeroen: Voor websites is het kopiëren van teksten naar kladblok erg handig, Ik ben zelf ooit eens begonnen met een aantal posts op verschillende websites via die weg op te slaan zodat dit als naslag kan dienen als je iets over een onderwerp wil schrijven. (nu gebruik ik hiervoor google docs. maar dat terzijde)

 • Jeroen
  Posted 05/11/2007 11:53 pm 0Likes

  Als ik lange e-mails via webmail wil versturen, schrijf ik ze vaak eerst in Notepad waarbij ik de tekst regelmatig opsla. Als ik klaar ben plak ik de hele tekst in webmail.
  @Robbie: het kopiëren van tekst voor verzenden is inderdaad een goede tip (ook ik ben al regelmatig tekst kwijtgeraakt door haperende websites). Ik gebruik kopieer-tip niet alleen bij webmail, maar ook op andere websites waar je langere teksten verstuurt. Zoals reacties op websites.

 • Robbie Veldwijk
  Posted 05/11/2007 4:56 pm 0Likes

  Hel erg goeie tip ja, want ik heb het al erg vaak gehad dat ik mijn tekst kwijt raakte!
  Wat je ook moet doen is voordat je op verzenden klikt effe de tekst kopieren, want daar wil het ook vaak nog fout gaan!

 • Jan Tanis
  Posted 05/11/2007 3:43 pm 0Likes

  In Outlook doe ik altijd Ctrl + S, wordt je mailtje als concept opgeslagen.

 • e-Mino
  Posted 05/11/2007 3:33 pm 0Likes

  Gmail die overigens nog altijd in een Beta-fase zit … wanneer wordt die eens officieel “gereleased” ?

 • Carsten
  Posted 05/11/2007 3:30 pm 0Likes

  G-mail slaat netjes om de zoveel tijd je e-mail op zodat je altijd wat achter de hand hebt als je er iets fout mocht gaan.

Comments are closed.