Kritiek op GTD en de toekomst van Lifehacking

Afgelopen donderdag was ik bij een Twitterborrel (een wat?) in de Amsterdamse pub Mulligan’s. Aangezien bij die borrel veel digirati aanwezig zijn was er ook een camera en microfoon aanwezig om wat mensen te interviewen. Zo gebeurde het dat ik in een ad-hoc interview terecht kwam over de start van lifehacking.nl en mijn visie op de toekomst van lifehacking in Nederland. Ook vroeg Steven (@kruithoph op Twitter)me over mijn kritiek op GTD en het boek van David Allen. De video is na de klik te zien! Helaas werkt het embedden van video’s van Vimeo nog niet perfect in WordPress, dus klik hier om de video te bekijken.
Je kunt mij natuurlijk ook op Twitter vinden, net als alle artikelen van Lifehacking.nl

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • John Machielsen
  Posted 18/12/2007 2:04 pm 0Likes

  Wat ik zelf vind, is dat vooral de hogere niveaus in de GTD filosofie van Allen mooi aangevuld kunnen worden met 7 Habits methoden van Stephen Covey. Die heeft vooral over de wat hogere spirituele leef waarden en de invulling van je leven geschreven en voor mij persoonlijk vulde dat de gaten uit GTD en bracht het nog eens een hoop extra.

 • Jeroen Sangers
  Posted 10/12/2007 11:35 am 0Likes

  Ja er zou wat meer over de hogere niveaus in het boek kunnen, hoewel de overige producten van David Allen (GTD fast CD, Ready for Anything, GTD Connect,…) niet zozeer op acties en inboxen gefocusseerd zijn.
  Ook omdat er op internet bijna exclusief over GTD als actie-management systeem geschreven wordt, weten velen niet dat er nog meer is.
  David geeft zelf ook aan dat de hogere niveaus erg belangrijk zijn, maar dat het verstandig is te beginnen met de ‘runway’ op orde te krijgen voordat je aan de hogere niveaus begint, omdat daar alleen maar meer werk uit voortkomt. Vaak heb ik gemerkt dat mensen zich al stukken beter voelen als ze een goede takenlijst hebben opgezet, en daarom niet verder gaan met GTD.

 • Sanne Roemen
  Posted 09/12/2007 1:13 pm 0Likes

  LEUK! Je hebt gelijkt, de 50.000 voet blijft onderbelicht. Misschien kunnen de lifehackingauteurs die gaten hier vullen?

Comments are closed.