Dit kun je allemaal doen met… pindakaas!

Ja hoor, het is vandaag Nationale Pindakaasdag, dus euh, gefeliciteerd dan maar hè? Maar wist je ook dat pindakaas niet alleen zomaar lekker is, je kunt het lichtbruine goud namelijk ook gebruiken voor allerlei handige klusjes in en om het huis. Je hoeft een pot die iets te lang heeft opengestaan dus niet zomaar weg te gooien. Check deze tips maar. 

Smeermiddel

Als je met een gekmakend piepend scharnier in huis zit, of als een stuk gereedschap opeens stroef werkt, kun je gewoon een klodder pindakaas als smeermiddel gebruiken. Dankzij de natuurlijke oliën werkt het smakelijke goedje als een soort WD40 van Moeder Natuur.

Leer schoonmaken en repareren

Als je een leren bank of schoenen hebt, kun je deze met een likkie pindakaas trakteren op een heuse showroom shine. Ook in dit geval zorgen de natuurlijke oliën in het product ervoor dat het leer weer mooi en soepel wordt, terwijl krassen en oppervlakkige beschadigingen minder zichtbaar worden.

Kauwgum verwijderen

Als je weer eens te fanatiek op je Hubba-Bubba hebt zitten kauwen en er brokstukken in je haar of in het tapijt zijn beland, kun je die gelukkig vrij eenvoudig verwijderen door ze in te smeren met – juist – pindakaas! Gebruik daarna wel een goede tapijtreiniger, anders kun je vlekken krijgen. Voor je haar kun je beter gewoon shampoo gebruiken…

Stickers en lijm verwijderen

Net als kauwgum hebben ook stickers en lijm een broertje dood aan pindakaas. Smeer een beetje van het lichtbruine goud over de sticker of lijmvlek en wrijf het er vervolgens stevig af met een doekje. Tadaa, weg stickers of lijm!

Kooklucht neutraliseren

Als je iets hebt klaargemaakt dat nogal sterk ruikt, kun je de kooklucht neutraliseren door een schep pindakaas een minuut of twee in een koekenpan te verhitten. Nee écht! Gooi daarna de pindakaas wel weg, want echt lekker is-ie dan niet meer…

Scheerschuim

Je zult het niet geloven, maar je kunt pindakaas ook gebruiken als vervanger van scheerschuim! De reeds eerdergenoemde natuurlijke oliën zorgen ervoor dat je jezelf niet snijdt tijdens het scheren. Na afloop wel effe goed je gezicht (of andere lichaamsdelen) wassen om de pindakaaswalm te verwijderen.

Ook handig: Welke olie is het meest geschikt voor welke toepassing?

Tell Us What You Think
19Te gek15Leuk10Serieus?8Meh...8Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]