Laat je berichten automatisch vertalen door GMail

GMail heeft weer een nieuwe functie toegevoegd aan Labs: het automatisch vertalen van emails. Je krijgt de functionaliteit door onder Labs “Message translation” op “Enable” te zetten.

Vervolgens kun je de standaard-taal instellen onder “Settings”, “General”. Als je nu een email conversatie opent zie je rechts een link om de thread te laten vertalen naar de taal die je hebt ingesteld. Als je maar één email wilt vertalen kan je klikken op de “Translate mesage to”-link boven het bericht. Het onderwerp van de email wordt ook gelijk vertaald en tussen haakjes achter het originele onderwerp geplaatst.

Ik heb dit ingesteld op Nederlands en een paar Engelse emails laten vertalen en tot zo ver beviel het mij goed. Wellicht is dit weer een een reden om over te stappen naar GMail.

Tell Us What You Think
2Te gek2Leuk2Serieus?0Meh...1Stom

About Author

11 Comments

 • Daan
  Posted 17/01/2016 7:05 pm 0Likes

  ik wil een bericht opstellen in het nederlands , laten vertalen naar engels en dan versturen is dat mogeijk

 • Martijn Engler
  Posted 31/05/2009 11:02 pm 0Likes

  Dat is natuurlijk ook waar, Alies. Maar de vertaalde berichten die ik heb gelezen waren wel heel “logisch” in de rest van de context.

 • Alies
  Posted 31/05/2009 3:13 pm 0Likes

  Als je niet weet wat er in de brontekst staat, dan vallen de fouten je misschien niet op.

 • Martijn Engler
  Posted 31/05/2009 2:28 pm 0Likes

  Alies: mijn persoonlijke ervaring is gelukkig anders. De vertalingen zijn niet altijd perfect, maar zeker te begrijpen. Zo kon ik recent nog een paar Spaanse mails prima begrijpen dankzij deze feature.

 • Alies
  Posted 31/05/2009 2:15 pm 0Likes

  Automatisch vertalen? Ik heb het geprobeerd met Gmail. Soms snap je de vertaling inderdaad een beetje, meestal slaat deze nergens op. Dit heeft echt (nog lang) geen toegevoegde waarde.

  • Sineke
   Posted 05/09/2017 8:20 pm 0Likes

   @Alies
   Ik snap wat je bedoelt. Maar er is wel een kanttekening bij te plaatsen. Google heeft nu bijvoorbeeld van die machine learning algoritmes die talen echt snappen, zoals in Google Translate. Dan kom je echt heel dichtbij het echte werk. Zelfs in mijn eigen werk, het vertalen van teksten voor klanten, kijk ik soms nog wel eens op GT(shhhh…). Dus het gaat de goede kant op! Maar op een gegeven moment ben ik ook niet meer nodig dan 🙂

 • Martijn Engler
  Posted 22/05/2009 12:19 pm 0Likes

  Zeker er nu hard aan gewerkt wordt is het erg leuk!
  Zojuist hebben we weer een nieuwe feature kunnen bespreken die je misschien ook interessant vindt: https://lifehacking.nl/web20/sneller-bij-je-inbox-in-gmail-door-inbox-preview/

 • Peter
  Posted 22/05/2009 11:43 am 0Likes

  Hoi,

  Het is gelukt en het werkt perfect. Bedankt er gaat met die labs weer een nieuwe wereld voor mij open.

  Groet,
  Peter

 • Martijn Engler
  Posted 20/05/2009 4:49 pm 0Likes

  Peter,

  Om te beginnen even een kleine noot: zoals altijd geldt ook voor deze feature weer dat je GMail in het Engels moet staan (let op: dat is de taal van de interface, je kunt de standaard taal om naar te vertalen wel op Nederlands zetten!) en je moet labs aan hebben. Voor Google Apps moet de beheerder dat activeren.

  Navigeer in GMail naar ‘settings’ en dan ‘labs’. Ongeveer halverwege vind je ‘Message translation’ en 2 radiobuttons. Zet dit op ‘Enable’. Sla je instellingen op en vervolgens kun je onder ‘settings’, ‘general’ de “vertaal-taal” instellen en de rest van de functies vinden in de emails.

  Google staat er verder om bekend dingen nog wel eens langzaam uit te rollen waardoor het bij sommige gebruikers later verschijnt. Als dit het geval is kan het zijn dat je de nieuwe functie pas later te zien krijgt.

 • Peter
  Posted 20/05/2009 4:42 pm 0Likes

  Ik hoop dat ik niet de enige ben maar ik kan de functie niet vinden. Kun je wat meer aanwijzing geven? alvast bedankt.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]