Laat weten waar je bent met Glympse

De meest gestelde vraag die over het mobiele netwerk wordt gesteld weet iedereen wel (voor iedereen die het niet snapt: ‘waar ben je?’). En in het verlengde ervan, laten weten dat je er bijna bent, maar dat de file niet opschiet, de trein vertraging heeft of je de weg niet helemaal kunt vinden. Waarom dit niet achterwegen laten en je telefoon de mensen laten zien waar je bent en wanneer je dus bij ze aankomt? Veel diensten zijn er al waar je je locatie kunt delen, zoals Google Latitude. Maar die delen alleen met mensen waar je ooit mee bent verbonden om dat specifieke doel, of eigenlijk meer om ermee te spelen. Want, ik heb er nog nooit echt nuttig gebruik van gemaakt.

Maar met Glympse kun je iedereen op de hoogte stellen waar je uithangt. Een app die je locatie dus deelt, maar die van de andere partij nauwelijks een actie verwacht. Je kunt per sms, per mail of als Facebook status update een link met ze delen die bijvoorbeeld een kwartier of een uur geldig is en ze laat zien waar je bent. Kunnen ze ondertussen vast koffie gaan zetten of naar de deur lopen. En daarna kunnen niet meer meegluren waar je uithangt. Handig dus.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

  • Annelies
    Posted 15/06/2011 8:03 pm 0Likes

    Een hele handige applicatie, inderdaad! Twee minpuntjes: 1 – het vreet batterijduur. Dus met name handig voor idd die laatste 15 minuten. 2 – het werkt alleen als je een continue internetverbinding hebt.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]