Labels gebruiken in Google Docs

Gebruikers van Google’s mail-applicatie GMail hebben altijd hun conversaties al in kunnen delen met labels in plaats van mappen. Was dit eerst ook nog zo bij Google Documenten, nu worden hier “ouderwetse” mappen gebruikt.

Of zo lijkt het toch op het eerste zicht, want eigenlijk zijn dit ook gewoon labels!

Op Google Operating System is namelijk te lezen dat documenten in meerdere mappen geplaatst kunnen worden zonder onnodige kopieën te creeëren.

Dit doe je door een document naar een map in je zijbalk te slepen vanuit de “Alle items”-weergave. Let wel op dat je dit niet moet doen als je al in een map zit, dit zal het document namelijk verplaatsen.

Hoewel Google Documenten het aanmaken van submappen wel ondersteunt (kies Nieuw => Map als je je in een map bevindt), is er nog geen ondersteuning voor in de zijbalk. Het is dan ook niet mogelijk om een document te “labelen” met een submap.

Ondanks deze beperking is dit een goede ontwikkeling. Er is altijd veel discussie geweest tussen liefhebbers van mappen aan de ene kant, en liefhebbers van labels aan de andere kant. Misschien heeft Google hier de eerste stap gezet naar een systeem waar beide partijen tevreden mee kunnen zijn.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]