Langer doen met de accu van je Android smartphone

Alle technologische ontwikkelingen ten spijt: accu’s blijven snel leeg gaan. Elke nacht opladen is voor sommige veelgebruikers niet genoeg en zij moet de telefoon al voor het avondeten alweer aan de oplader hangen. Voor mensen die veel onderweg zijn, zijn er genoeg externe accu’s te koop zoals de Go Puck waarmee je een telefoon minimaal nog een keer volledig kan opladen zonder dat er een stopcontact in de buurt is. Beter omgaan met het verbruik van de accu van de telefoon kan ook al enorm helpen.

JuiceDefender

Er zijn zeer veel verschillende apps op de markt om je telefoon zuiniger met je accu om te laten gaan. JuiceDefender is hiervan een van de populairste. Hij werkt erg gebruiksvriendelijk en doet wat hij moet doen.

Na installatie maakt JuiceDefender een analyse van je telefoon en geeft eventuele waarschuwingen of aandachtspunten. Dit kan gaan om een verouderde Androidversie waar hij niet goed mee kan werken of een taskkiller. Taskkillers kunnen namelijk het proces van JuiceDefender stoppen, omdat JuiceDefender op de achtergrond lichtjes draait. De app geeft in dat geval direct een oplossing. Het beheert automatisch de meest accu onttrekkende componenten, zoals 3G/4G connectiviteit en WiFi. Dit is zelf in te stellen naar eigen wens. Ook is het mogelijk om de CPU snelheid te beheren op momenten dat je niet het maximale van je telefoon nodig hebt. Je kunt instellen dat alle internet connectiviteit uitgaat zodra het beeldscherm van je telefoon uit is. Elke vijf minuten wordt deze dan even aangezet om te kijken of er nieuwe berichten zijn.

Wanneer de app de eerste keer gebruikt wordt, kun je kiezen uit verschillende profielen, of zelf een profiel maken. De beschikbare profielen zijn: Balanced, Aggressive, Extreme, Advanced en Customize. Met het Balanced-profiel zul je al snel veel verschil merken en is aardig om mee te beginnen.

Met de gratis variant kun je al veel accutijd besparen, maar heb je wel beperkte instelmogelijkheden. Het loont om de betaalde app te kopen, zodat je hem helemaal naar je hand kunt zetten en zodat je veel meer mogelijkheden hebt. Zoals bijvoorbeeld de eerder genoemde CPU-controle (‘Requires root + compatible ROM’), of de wifi-connectiviteit. Dit zit namelijk niet in de gratis variant.

Gratis tip

Gebruik ook de widget Brightness Level, hiermee kun je met één klik op je scherm de lichtsterkte aanpassen. Binnen heb je namelijk veel minder licht van je telefoon nodig dan buiten. En het scherm kost veel energie.

Video over JuiceDefender

JuiceDefender laat in onderstaande video zien hoe het werkt:

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author