Last minute Sinterklaas hulp

Afgelopen week vroegen we jullie om tips en hacks voor de beste surprises en de beste rijmhulp. We hebben een aantal fraaie tips gekregen die we graag met jullie delen op deze laatste middag voor het Heerlijk Avondje aanbreekt!

Alex laat ons weten: “Voor de competitieve Sinterklaasvierders: kies een andere insteek om indruk te maken. Je surprise hoeft niet per se heel MOOI te zijn. Hij kan bijvoorbeeld ook heel GROOT zijn. Als je Sinterklaas bij jou thuis viert, kun je zelfs een inloopsurprise fabriceren. Zo heb ik twee jaar terug mijn slaapkamer aan de binnenkant volledig bekleed met zilverpapier. Niet veel moeite, behoorlijk gaaf effect.”

Hans zoekt het in de samenwerking: “Spreek af met een maatje, vriend, vriendin om gezamenlijk (gelijktijdig) aan elkaars suprise te knutselen. Het is veel leuker om gezamenlijk dingen te doen, twee weten meer dan twee…En je leert elkaar weer op een andere manier kennen.”

Bas heeft een slimme inpakhack: “Doe je kado in een wijnfles. Pak een lege wijnfles, een dun touwtje en wat spiritus, en vul je gootsteen met water. Doop het touwtje van tevoren in de spiritus en bind het strak om het midden van de fles. Steek het nu aan. Laat het een seconde of 10 branden, steek de fles dan onverhoeds in de bak water. Door het temperatuurverschil zal de fles keurig in twee helften uit elkaar vallen. Wel handig om een veiligheidsbril op te zetten voor de zekerheid!
Nu kun je het kadootje in de fles doen. Lijn de helften weer op elkaar. Maak een mooi etiket met de naam van je begunstigde en plak dat rondom over de breuk, dan ziet niemand dat de fles gebarsten is en snapt geen hond meer hoe je dat kadootje toch in die fles hebt gekregen!”

Speciaal voor  de last minute hulpzoekers nog wat handige sites op een rij voor surprises en rijmhulp:

Knutsel- en surprisetips

Rijmen en dichten

Overig

Veel plezier met de Sinterklaasviering!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

1 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]